Tradicijskim spektaklom u Gospiću otvorena 23. Jesen u Lici

Tradicijskim spektaklom danas je počela 23. Jesen u Lici u Gospiću koja je okupila puno “svita”. Na otvaranje je došao i premijer Vlade Andrej Plenković sa nekoliko ministara.

„Lijepu našu“ došla je otpjevati operna diva Sandra Bagarić. Govornici su se takmičali u veličanju njenog bogatstva, tradicije, običaja, a ličku narodnu nošnju obukao je na svečenosti otvaranja župan Ernest Petry koji je rekao da je u Lici svako godišnje doba lijepo, a najljepša je jesen, čija se ljepota širila “malim gradom” na glavnom gradskom trgu.

Petry je rekao da se na svakom koraku osjećaju Božja ruka i milost Gospina. Želim Liku modernih Starčevića, suverenih Jelačića i vizionarskih Tesla, dodao je Petry koji je za svoj govor zaradio buran pljesak punog trga uzvanika na otvaranju. -Ovakav entuzijazam, privrženost tradiciji, ovakvu ljubav prema svojem kraju mogu se samo poželjeti. To krasi Ličanke i Ličane pa svi s pravom konstatiramo da je Lika srce Hrvatske. Hvala vam na iskrenom gostoprimstvu i čast mi da smo danas ovdje, rekao je oduševljeni Plenković koji je obišao štandove brojnih izlagača, kušao proizvode i otišao sa bogate jeseni u Lici.

Podijelite sadržaj