Postavke
kolačića

Tribina o poboljšanju kvalitete života branitelja

U okviru projekta Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost, danas je u KIC-u Gospić održan treći po redu strukturirani dijalog na temu Komunikacija branitelja s donositeljima odluka u RH – primjeri dobre prakse iz SAD-a. Riječ je o projektu koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Europskog socijalnog fonda, a njegova ukupna vrijednost je u visini 3.590.775,69 kuna. Kako bi se postigla regionalna ravnopravnost uključenosti u proces kreiranja javnih politika, provedba projektnih aktivnosti organizirana je na razini cijele Republike Hrvatske.

U ime domaćina nazočne je pozdravio predsjednik Udruge ratnih veterana 9. GBR Vukovi Antonijo Šebalj, dok se u uvodnom dijelu obratio Željko Dragašević, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi koji je rekao nešto više o ovom projektuSvrha strukturiranog dijaloga je predstavljanje smjernica za poboljšanje kvalitete života braniteljske populacije, izrađenih na temelju ispitivanja javnog mijenja i znanstvenih istraživanja provedenih u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar te Sveučilištem u Zadru. Nakon završetka projekta predviđeno je da se jedan dio znanstvenih radova implementira u zakone o pravima hrvatskih branitelja i njihovo uključivanje u društvo. U radnom dijelu programa voditeljica projekta Ida Maček upoznala je prisutne sa predstavljanjem smjernica za poboljšanje kvalitete života braniteljske populacije.

Na danas održanom strukturiranom dijalogu nazočili su župan Ličko – senjske županije Ernest Petry i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video