Postavke
kolačića

U Bilaju mještani prosvjedovali zbog tvornice u kojoj je preko veze zaposlena Milinovićeva kćer

Darko Milinović, župan na odlasku stoji iz mirnog prosvjeda u Bilaju zbog tvornice Calcit Lika . Buka, prašina i uništavanje lokalnih cesta od strane teških kamiona razlog su današnjeg okupljanja skupine mještana u središtu Bilaja. Prosvjedovalo se i Barletima gdje je bio i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević koji je optužio Milinovića da stoji iz prosvjeda, što nam je potvrdilo više osoba iz Bilaja. Ovo je uoči lokalnih izbora organizirao Darko Milinović. Ja bih sugrađanima postavio pitanje zašto nisu prije organizirali prosvjed i tražili izgradnju zaobilaznice od eksploatacijskog polja u Barletama do tvornice u Gospiću, rekao je Starčević.

Na otvaranju tvornice Calcita smješkao se Župan na odlasku, mještani Bilaja imaju danas buku, prašinu i kamione…..

SLOVENCIMA BRZE DOZVOLE, BILAJČANIMA PRAŠINA, BUKA I KAMIONI, KĆERI POSAO

Na skupu se nije pojavio župan na odlasku jer se radi o naselju odakle potječe Milinović koji ima dobre veze sa slovenskom tvrtkom još od kamena temeljca, pa sve do proširenja tvornice, gdje se Milinović 2017.godine kao župan hvalio kako je Županija u rekordnom roku izdala građevinsku dozvolu, za proširenje tvornice, a da priča ima i nastavak pored buke, kamiona, prašine i love je i ta da je Župan na odlasku u vrijeme kada je županija urgentno izdala dozvole baš u to vrijeme u tvrtki Calicit Lika zbog koje se danas prosvjedovalo u Upravu zaposlena Milinovićeva kći Mirna. Oni koji su se javili na Natječaj tada su tvrdili da je zaposlena preko veze, točnije preko političke moći svoga oca, što je gotovo za ne povjerovati. Kada smo tada tražili službeno očitovanje kako je Milinovićeva kćer dobila posao u Calcitu praktično bez radnog iskustva pokraj drugih koji su ispunjavali sve uvjete, službeni odgovor nismo dobili, jer nam je tada ljubazno tajnica odgovorila da je tadašnji direktor tvrtke Calcit Lika Saša Trbojević rekao da ništa ne odgovaraju oko zaposlenja Milinovićeve kćeri koja i danas dok ljudi u Bilaju prosvjeduju radi u Upravi Calcit Lika i ima “županovu ” plaću.

PRAŠINA I PROVIZIJA !

Prosvjedu mještana Bilaja prethodilo je 9 godina prije otvaranje tvornice kalcij-karbonatnih punila i granulata Calcit Lika, prije tri godine tvornica je proširena uz novu investiciju od šest milijuna eura, o tome proširenju i milijunskom ulaganju u Gospiću godinama kruže priče o mirisima provizija, što je gotovo nemoguće, jer u Gospiću nema političkih reketara.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video