Postavke
kolačića

U Gospiću će se graditi centralno skladište HGSS-a

Potpisan je Ugovor o osnivanju prava građenja na nekretnini u vlasništvu Grada Gospića ukupne površine 2.606 metara kvadratnih u svrhu izgradnje centralnog skladišta HGSS-a. Ugovor su potpisali u ime Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević i u ime Hrvatske gorske službe spašavanja pročelnik Josip Brozičević. Naime, Hrvatska gorska služba spašavanja ima potrebu za izgradnjom centralnog skladišta u kojem bi se skladištila oprema koja se koristi u velikim akcijama traganja i spašavanja, velikim nesrećama i prirodnim katastrofama i to poglavito u vidu zapovjednih vozila,plovila, logističkih prikolica, logističke opreme (bazni šatori, generatori električne energije većeg kapaciteta, tehničke osobne i zajedničke opreme, sustavi za upravljanje pitkom i sivom vodom, kutije za prijevoz opreme, sustavi za grijanje i hlađenje šatora, sanitarije, sustav napredne radio komunikacije u RH i van RH, rasvjetna tijela) i druga oprema koja se koristi u spašavanju.

Izgradnja skladišta će se ostvariti kroz novi strateški projekt naziva Jačanje stručnih tijela HGSS-a za odgovor na katastrofe- Sigurna.HR2. Sufinanciranje projekta će se ostvariti kroz novo programsko razdoblje EU fondova, Program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. Procijenjena vrijednost je oko 664.000,00 eura.  

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video