Postavke
kolačića

U Gospiću će se izgraditi Spomen-područje žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća te obnoviti infrastruktura oko gradskog groblja

Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, ličko-senjski župan Ernest Petry i direktor tvrtke Lika ceste d.o.o. Joso Vrkljan posjetili su lokaciju na kojoj su nedavno ekshumirani ostaci 253 žrtve Drugog svjetskog rata i poraća.

Na predmetnoj lokaciji u planu je, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i Vladom RH, izgradnja Spomen-područja posvećenog žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća.

Tijekom obilaska, razgovaralo se o napretku radova u sanaciji terena, kao pripremu za daljnje faze projekta.

Radovi na ovom značajnom spomen-području obuhvatit će ne samo izgradnju memorijalnog prostora, već i uređenje pristupnih cesta te ulaza u groblje.

“Nakon što dovršimo radove na odvodnji, pristupit ćemo postavljanju rubnjaka, izgradnji parkirališta te samoj pristupnoj cesti prema groblju,” – pojasnio je direktor Vrkljan.

Ovaj projekt je od velike važnosti za širu zajednicu, jer ne samo da će očuvati sjećanje na prošlost, već će i poboljšati infrastrukturu oko groblja, čime se olakšava pristup posjetiteljima i održava dostojanstvo mjesta.

– “Buduće spomen-područje bit će mjesto sjećanja i pijeteta, ali i pokazatelj naše posvećenosti očuvanju povijesti”  rekao je župan Petry.

Inicijativa za izgradnju spomen-područja pokrenuta je s ciljem pružanja počasti i sjećanja na sve žrtve te kao podsjetnik budućim generacijama na važnost mira i tolerancije.

Radovi na uređenju okoliša oko groblja su u tijeku, a završetak istih se očekuje uskoro.

Podijelite sadržaj
Play Video

Manifestacija Vridne ruke u Novalji!

Bura, posolica i ljekovito bilje, esencija su koja paški sir čini toliko neodoljivim i prepoznatljivim, a vrijedne ruke naših ovčara brigom o paškoj ovci ovaj

Podijelite sadržaj
Play Video