U Gospiću Održan 6.Srednjoeuropski poduzetnički forum

U sklopu 24. tradicionalne manifestacije „Jesen u Lici” održan je i 6. Srednjoeuropski poduzetnički forum pod nazivom „Potencijali razvoja gospodarstva Ličko-senjske županije”. Na forumu su sudjelovali eminentni znanstvenici rodom ili porijeklom iz Like koji su u svojim izlaganjima iznijeli različita viđenja mogućnosti i smjernica napretka gospodarstva i poduzetništva u Ličko-senjskoj županiji, a koja je nažalost, po brojnim pokazateljima na posljednjem mjestu u Republici Hrvatskoj.

Skupom je moderirao prof. dr. sc. Marko Kolaković sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i član upravnog vijeća Ličke razvojne agencije koji je u uvodnom izlaganju iznio brojne konkurentske prednosti koje Ličko-senjska županija posjeduje.

Uz njega su na skupu sudjelovali još Prof. dr. sc. Stjepan Posavec sa zagrebačkog Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, koji je istaknuo ulogu šumarstva i prerade drva u razvoju zelene ekonomije Ličko-senjske županije. Doc. dr. sc. Igor Ivašković, naš „slovenski Ličanin” sa Ekonomskog fakulteta Ljubljana prikazao je praktične primjere iz Slovenije koji su primjenjivi za razvoj kontinentalnog turizma Ličko-senjske županije. Prof. Mile Vičić sa Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću prezentirao je prednosti „računovodstva u oblaku”, a Lucija Petrovčić i Tihana Štimac, također sa Veleučilišta Nikola Tesla, Gospić objasnile su doktrinu novog javnog menadžmenta u razvoju Ličko-senjske županije.

Uz renomirane predavače diskusiju je nadopunio i gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević koji je svojim kritičkim stavom izvrsno ukazao na brojne neiskorištene prilike i mogućnosti poticaja koji se i dalje propuštaju ili iskorištavaju na neadekvatan način. Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry u svojem je pozdravnom obraćanju skupu iznio recentne uspješne rezultate i projekte koji su se tijekom njegovog dosadašnjeg mandata proveli ali i istaknuo povezivanje i sporazum o suradnji sa Zagrebačkim sveučilištem u zajedničkoj provedbi budućih projekata.

Na skupu su ostvareni iznimno kvalitetni novi kontakti i povezivanja svih sudionika, te je zaključeno da se slijedeći skup mora održati sa još većem broju sudionika i sa uključenim još većim brojem Ličana iz Hrvatske i svijeta.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video