Postavke
kolačića

U Gospiću održana prezentacija aktivne politike zapošljavanja

GOSPIĆ – U prostoru Kulturno-informativnog centra Gospić, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), Područnog ureda Gospić, održana je prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja koja je okupila građane, predstavnike lokalnih poslodavaca i institucija. Cilj ove prezentacije bio je upoznati poslodavce s dostupnim programima i poticajima koje mogu iskoristiti za unapređenje svog poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na čelu s rukovoditeljima Područnog ureda Gospić, župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

Uvodno se obratila v.d. predstojnica Ivona Drašić Šarić zahvalivši se svima na prisustvu, s posebnim naglaskom na poslodavce i župana Ličko-senjske županije. Istaknula je kako se broj nezaposlenih osoba svakim danom smanjuje, te kako su spremni pomoći u rješavanju svih mogućih pitanja i problema s kojima se poslodavci suočavaju.

Župan Ernest Petry istaknuo je važnost ovakvih inicijativa za razvoj lokalne ekonomije i zapošljavanje, naglasivši kako je suradnja između HZZ-a i lokalnih poslodavaca ključna za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

-Vlada RH i resorna ministarstva imaju niz mjera koje će biti prezentirane danas, a što se tiče Ličko-senjske županije trenutno bilježimo pozitivan trend u otvaranju novih radnih mjesta i osposobljavanju za pojedine struke. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prošle godine u Ličko-senjskoj županiji bilo je oko 1000 nezaposlenih, što je prvi put da je nezaposlenost tako niska.

Kroz projekte koje ćemo provesti u narednom razdoblju, očekuje se povećana potreba za novim zapošljavanjima diljem županije. Nakon dugo vremena, Ličko-senjska županija je pokrenula stipendiranje deficitarnih zanimanja u srednjoškolskom obrazovanju, te provodi aktivne mjere stipendiranja studenata. Svi ovi pozitivni koraci koje poduzimamo diljem županije trebali bi rezultirati povratkom naših sugrađana koji su otišli u potrazi za poslom, budući da ulažemo intenzivne napore u stvaranje svih potrebnih uvjeta za to, ističe župan Petry.

Nakon uvodnih izlaganja krenula je prezentacija koju je vodila Valentina Pavelić, rukovoditeljica Odjela za mjere aktivne politike zapošljavanja. Danas prezentirane mjere uključuju subvencije za zapošljavanje, programe obuke i prekvalifikacije, te potpore za samozapošljavanje, s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i otvaranja novih radnih mjesta. Pored navedenog, nazočni su dobili i sve potrebne informacije o trenutno otvorenim pitanjima iz djelokruga rada Zavoda za zapošljavanje.

Kroz ovakve inicijative, Hrvatski zavod za zapošljavanje nastoji doprinijeti razvoju gospodarstva, smanjenju nezaposlenosti i boljoj prilagodbi tržišta rada potrebama poslodavaca i radne snage. Prezentacija u Gospiću pokazala je da postoji velik interes i spremnost na suradnju među svim dionicima, što je dobar znak za budućnost lokalnog gospodarstva Ličko-senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video