Postavke
kolačića

U Gospiću predstavljen projekt Lička kapa

U Gospiću je predstavljen projekt Lička kapa – jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, ukupne vrijednosti 454.025,44 kn (60.259,53 EUR). Nositelj projekta je GTF – inicijativa za održivi rast, a partneri su Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ i Društvo „Naša djeca“ Grada Gospića. Projekt traje 15 mjeseci, a bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 385.921,62 kn (85 posto) (51.220,60 EUR) i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 68.103,82 kn (15 posto) (9.038,93 EUR).


Projekt je u ime nositelja predstavila Marry Ann Rukavina Cipetić, predsjednica GTF – Inicijative za održivi rast naglasivši da je cilj projekta Lička kapa jačanje kapaciteta OCD-ova kako bi mogli funkcionirati u kriznim situacijama te provoditi aktivnosti koje su prilagođene lokalnim problemima.

  • To će se postići kroz različite edukacije koje će usavršiti i nadograditi već postojeće znanje o tome kako provoditi projekte te razviti usluge i sadržaje kako bi mogli što učinkovitije djelovati za dobrobit lokalne zajednice. Ciljana skupina projekta su OCD-ovi, a krajnji korisnici članovi udruga, drugi lokalni OCD-ovi, volonteri udruga, djeca s posebnim potrebama i njihove obitelji te lokalna zajednica – istaknula je Mary Ann Rukavina Cipetić. Tijekom projekta bit će uspostavljen centar „Lička kapa“ za jačanje kapaciteta OCD-a na području Like, održano deset radionica na temu jačanja kapaciteta, jedna radionica na temu Volonteri – menadžment i upravljanje, osam radionica za djecu s ruralnih područja, osam radionica za djecu s posebnim potrebama, šest radionica za socijalno isključene osobe, dvije edukacije za javne nastupe te tri sastanka/okrugla stola za rješavanje potreba djece,
    posebice s posebnim potrebama. U ime partnera Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ govorila je Željka Šikić, naglasivši pritom:
  • Drago nam je da smo partneri na ovom izuzetnom projektu. Radujemo se svim aktivnostima koje će se provesti u sklopu projekta Lička kapa. Sam nam je naziv i zanimljiv i privlačan jer je njime naglašena naša tradicija, ali su bitni i ljudi koji žive na ovom našem području. Posebno nas raduje da ima dosta aktivnosti koje su prilagođene djeci s teškoćama u razvoju i osjetljivim skupinama, jer koliko god da se radi, uvijek dobro dođe još dodatnih i aktivnosti, jačanje vještina, znanja i prenošenje informacija. Naravno, radujemo se i jačanju naših kapaciteta u udrugama. Koliko god radimo, koliko god stječemo iskustva, uvijek ima prostora za naučiti nešto novo i steći nova iskustva nova iskustva i nova znanja.

Sanja Puškarić Delač iz Društva „Naša djeca“ Grada Gospića istaknula je:

  • Drago nam je da smo partneri na ovako hvalevrijednom projektu. Mi u manjim sredinama imamo problem i funkcioniranja samih udruga, ali isto tako i kapaciteta, nekih dodatnih edukacija, tako da smo iznimno sretni što sudjelujemo u ovom projektu što ćemo poboljšati svoj rad, a samim time i rad prema krajnjim korisnicima na svim edukacijama koje ćemo imati i kroz sva iskustva koje ćemo ovim projektom steći. Predstavljanju projekta su, osim nositelja i partnera, bili nazočni i brojni predstavnici ostalih udruga te predstavnici javnih ustanova.
Podijelite sadržaj

Tečaj za spasioce!

Ako želiš zanimljiv, koristan i dinamičan posao, onda je prvi korak prijava na nas tečaj za spasioce! Kako se prijaviti? Sve detalje pronađi ovdje: https://rb.gy/aofp3y

Podijelite sadržaj

Na Zavižanu palo 27 cm snijega!

Noćas je na Zavižanu palo 27 cm snijega, cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas

Podijelite sadržaj
Play Video