Postavke
kolačića

U Gospiću predstavljena knjiga “Anera” Ante Nadomira Tadića Šutre

U sklopu obilježavanja Dana Ličko-senjske županije sinoć je u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću održano predstavljanje knjige “Anera” autora Ante Nadomira Tadića Šutre.

Među okupljenima na predstavljanju knjige bio je i ličko-senjski župan Ernest Petry te kandidat HDZ-a za gradonačelnika Gospića Joso Vrkljan. O knjizi je, uz autora Tadića Šutru, govorio i ravnatelj knjižnice Milan Šarić.

Ličko-senjski župan Ernest Petry uvodno je pozdravio autora knjige, istaknuvši kako Tadić kroz svoj književni opus štiti domoljubnu tradiciju. Naglasio je kako će se suradnja s autorom nastaviti kroz druge projekte, jer postoje vizije za projekt oko Krbavske bitke, kroz koji bi se ostavio trajni zapis na taj veliki povijesni događaj, kao i bitke kraj Jurjevih stijena, koja je jedna od značajnijih u borbi protiv Osmanlija, ali nije valorizirana na pravi način. Petry je istaknuo kako je ponosan što je Anera nastala po liku iz Ognjišta Mile Budaka.

Ante Nadomir Tadić Šutra, rođen 1963. godine u Ovrlji, Otok kod Sinja, istaknuti je hrvatski književnik i skladatelj. Od 5. kolovoza 1995. godine živi i djeluje u Kninu, povijesnom hrvatskom kraljevskom gradu. Šutra je umirovljeni časnik Hrvatske vojske te profesor komunikoloških predmeta. Njegova stručnost prepoznata je i akademski, jer je izabran u nastavno zvanje predavača u području društvenih znanosti, konkretno u polju informacijske i komunikacijske znanosti, grana komunikologije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video