Postavke
kolačića

U Gospiću za Dan grada veličanstveno potrojavanje povijesnih postrojbi

Za dan Grada Gospića 22.07.2021. godine Lička pukovnija Gospić u suradnji s Gradom Gospićem organizira mimohod i postrojavanje više od 20 povijesnih postrojbi hrvatske vojske na Trgu Stjepana Radića. Mimohod će krenuti u 19:00 ispred Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ i ići će ulicama Kaniškom – Ulicom bana Ivana Karlovića – Smiljanskom ulicom – Ulicom Dr. Franje Tuđmana – Ulicom Nikole Tesle do Trga Stjepana Radića.

DOLAZE I BJELOVARSKI GRANIČNI HUSARI

Posebna atrakcija u mimohodu biti će povijesna postrojba „Bjelovarski graničari husari 1756“ čiji će predstavnici u mimohodu jahati na prekrasnim konjima, pasmine gidran. Program se nastavlja predajom prijavka zapovjednika povijesnih postrojbi gradonačelniku Grada Gospića i županu Ličko-senjske županije na Trgu Stjepana Radića. U mimohodu će uz povijesne postrojbe hrvatske vojske sudjelovati sa svojim točkama i puhački orkestar Grada Gospića i mažoretkinje Grada Gospića.

Povijesna postrojba hrvatske vojske Lička pukovnija Gospić povijesna je postrojba Grada Gospića i Ličko-senjske županije, sačinjena od entuzijasta – hrvatskih domoljuba, vjernika koji vole svoju Hrvatsku domovinu i svoj zavičaj. Svrha postojanja povijesne postrojbe Ličke pukovnije Gospić su paradne uloge pri svečanostima, obredima i dočecima uzvanika, kada u svojim elegantnim i životopisnim odorama te samom pojavom svojih pripadnika uveličava spomenute događaje. Svojim djelovanjem su i dodatna turistička vrijednost Grada Gospića i Ličko-senjske županije, a nastupom i odorama plijene pažnju gdje god se pojave, ističe Predsjednik LPG Joso Vrkljan.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video