Postavke
kolačića

U gradu heroju gradit će se Memorijalni centar Domovinskog rata

U Gospiću su počele radionice kojima je počelo pripremanje projektnog arhitektonsko urbanističkog natječaja budućeg Memorijalnog centra Domovinskog rata Ličko-senjske županije.

Ministarstvo branitelja je za aplikaciju za izradu projektne dokumentacije osiguralo 100 tisuća kuna kako bismo mogli pokrenuti postupak projektiranja budućeg Memorijalnog centra Domovinskog rata Ličko-senjske županije. Na temelju dosadašnjih prijedloga brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata odabrali smo arhitekte koji će realizirati idejno rješenje kompetentnih ustanova s ovog područja kako bi se osmislio sadržaj budućeg objekta, rekao je župan ličko senjski Ernest Petry. Projekt će svojim sredstvima sufinancirati i Ličko-senjska županija. Bit će to svakako dostojanstven način odavanja pijeteta svim poginulim hrvatskim braniteljima, kao i ljudima koji su se žrtvovali za više ciljeve, dodao je župan Petry.

Inače, budući Memorijalni centar Domovinskog rata Ličko-senjske županije gradit će se nedaleko od Razvojnog centra Ličko senjske županije u Pazariškoj ulici, a zemljište za Centar darovao je grad Gospić.

Podijelite sadržaj

Gacki sokoli pozvani na Državno prvenstvo u Poreč

Naši Gacki sokoli nastavljaju sa sportskim uspjesima. U petak su osigurali još jedan plasman na Državno prvenstvo školskih sportskih društava u Poreču. I djevojke i mladići dokazali su da im nema jačih u futsalu u Ličko-senjskoj županiji. Tako će

Podijelite sadržaj
Play Video