Postavke
kolačića

U Hrvatsku poljoprivrednu komoru žele ući četiri poljoprivrednika iz Like

Hrvatska poljoprivredna komora objavila je konačnu listu kandidata za izbore u skupštinu, koji će se održati od 20. do 28. veljače ove godine, elektronskim putem.

Pristiglo je ukupno 103 prijave, od kojih je 95 pravovaljanih, a osam je odbijeno“, priopćila je HPK. Kako navode, najviše kandidata je u Osječko-baranjskoj županiji, a najmanje u Virovitičko-podravskoj, dok dvije županije nisu imale kandidate i to Primorsko-goranska i Istarska županija.Među kandidatima su i četiri poljoprivrednika iz Ličko senjske županije, Mladen Kušeković, Goran Fumić,Nikola Kostelac i Ana Fumić.

Prvi je to put da se više poljoprivrednika iz Like želi ući u Hrvatsku poljoprivrednu komoru.

Na predstojećim izborima za delegate u Skupštini HPK pravo glasa ima oko 58 tisuća OPG-a. “HPK će do 12. veljače objaviti i pravila glasovanja, odnosno opis postupka glasovanja, budući da će se po prvi put izbori odvijati elektronskim putem, što smanjuje troškove i povećava transparentnost glasovanja“, pojasnili su.

Naime, od ukupnog broja kandidata 10 je žena i 85 muškaraca, dok je primjerice mladih poljoprivrednika do 40 godina ukupno 34 kandidata (5 ženskih i 29 muška kandidata). Starijih od 65 godina je sedam potencijalnih kandidata za delegate u skupštini.

Velik odaziv mladih 

Izuzetno smo zadovoljni odazivom svih koji su prijavili svoje kandidature, a posebno me raduje što je vidljivo da je na listama sve više mladih poljoprivrednika i žena”, izjavio je predsjednik Komore, Mladen Jakopović povodom objave konačne liste kandidata. Dodao je da je to znak da smo u proteklom mandatu uspjeli više motivirati mlade i žene poljoprivrednice da se bore za interes poljoprivrede i svojih OPG-a.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video