U Jablancu otvoren hotel Kul IN Ablana
Ličko-senjski župan Ernest Petry danas je prisustvovao  otvorenju novog hotela i kampusa Kul IN Ablana u Jablancu, koji je u vlasništvu Darka Matta Sertića, priopćila je Ličko senjska županija.
Uz prvi Kulinarski institut Kul IN koji je 2011. otvoren u Sisku, posljednjih nešto više od godinu dana u malom pitoresknom mjestu na obali, u Jablancu, 40-ak kilometara udaljenom od Senja i približno toliko od Karlobaga, za investiciju se odlučio gospodin Sertić, Amerikanac hrvatskog podrijetla koji je preuredio dugo napušteni hotel Ablana u kulinarski institut.


Budući da Jablancu kronično nedostaje sadržaja, to je vijest koja se brzo proširila među mještanima i vikendašima koji se kupaju ispod hotela na popularnoj ‘banji’, koju ujedno krase starinske kamene kabine.
Uz Sertića, ličko-senjskog župana Petryja na otvorenju je  prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, koji su se kratkim pozdravnim riječima dobrodošlice obratili nazočnima.


Uz mnogobrojne goste i uzvanike, otvorenje je ujedno povezalo polaznike, alumnije, partnere, suradnike i prijatelje Kulinarskog Instituta Kul IN koji su uveličali prigodu i proslaviti otvorenje nove lokacije Kul IN-a.

Kul IN Ablana je hotel koji ima restoran s jelovnikom inspiriranim lokalnim namirnicama, klimom i eko-okruženjem. Hotel se nalazi u mirnom gradiću Jablancu, pravoj mediteranskoj zajednici i odličnoj polaznoj točki za istraživanje gastro tajni hrvatskih otoka i planinskih krajeva.
Kul IN Ablana osmišljena je s ciljem promicanja i očuvanja hrvatske gastronomije i lokalnih namirnica kroz turizam i edukaciju. Kulinarski institut Kul IN prva je privatna međunarodna kulinarska škola u Hrvatskoj. Okupili su tim kulinarskih stručnjaka i osmislili programe školovanja za kuhare i slastičare te danas obrazuju lidere u gastronomiji i ugostiteljstvu i školuju kuhare iz preko 40 zemalja svijeta.
Po završetku programa izobrazbe, mnogi od njih ostvare karijere u Michelin restoranima i osvajaju svjetske nagrade struke.
Danas je Kul IN škola na dvije lokacije, mjesto u kojem svi polaznici programa postanu dio Kul IN priče koja objedinjuje praksu, teoriju i iskustvo. Polaznici imaju priliku stažirati i školovati se u isto vrijeme te se povezati s ostalim stručnjacima iz gastronomije i ugostiteljstva koji su dio Kul IN mreže.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Prljavo Kazalište u Rijeci

Kultni rock sastav, najavio je svoj koncert 16.2.2023. godine u Dvorani mladosti. Prljavo Kazalište ostavilo je veliki trag u glazbenoj povijesti zemlje i osvojio srca

Podijelite sadržaj
Play Video