Postavke
kolačića

U Karlovačkoj županiji održana 69. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija 

Jučer je u općini Ribnik u Karlovačkoj županiji upriličena 69. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija – HZŽ, na kojoj su prisustvovali župani i županice iz cijele Hrvatske, među kojima i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry te zamjenica  župana Jasna Orešković Brkljačić.

Na sjednici se raspravljalo o mnogobrojnim aktualnim temama, a između ostalog i o provedbi novog Zakona u upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH, o važnosti školovanja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, naknadama šteta izazvanih prirodnim nepogodama te o pripremi za turističku sezonu. 

Predstavljen je projekt „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“, Zaklade Hrvatskih pošta, osmišljen da se djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od trenutka napuštanja doma omogući početak samostalnog života do prvog zaposlenja. 

Osnovana je i Radna skupina za turizam pri Hrvatskoj zajednici županija na inicijativu Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Zadarske županije. U nastavku sjednice razgovaralo se o ostvarivanju ciljeva Strategije razvoja digitalne Hrvatske do 2030. godine.

Domaćin susreta bila je županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, dok su istom predsjedali predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te potpredsjednik HZŽ i Koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Podijelite sadržaj
Play Video

“Brinjsko ljeto 2024”

Pridružite nam se ovoga ljeta na raznim događanjima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u Brinju! Turistička zajednica Brinje po prvi puta je izradila QR kod

Podijelite sadržaj

Susret partnerskih škola u Senju

Održan je 1. susret tri partnerske škole koje sudjeluju u eksperimentalnom projektu Cjelodnevne škole(CDŠ), OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Podolice iz Koprivnice i OŠ

Podijelite sadržaj
Play Video