Postavke
kolačića

U Krivom putu svake godine okupljaju se ljudi koje cijene žrtvu heroja Gavrana, ali nažalost dođe i Avrlja kome tamo nije mjesto

Komemoracija za ratnog zapovjednika iz redova 1. gardijske brigade Tigrovi, legendarnog Damira Tomljanovića Gavrana, održana je na groblju u Krivom putu 30 put od njegove pogibije u surovom Velebitu za slobodu Hrvatske.

“Prošao sam s Damirom dobar dio njegova ratnog puta. Bio je to naš zajednički put i hrabro, bespoštedno koračanje prema hrvatskoj slobodi. Osim mnogih njegovih iznimnih osobina – hrabrosti, odlučnosti i osobina vojnog stratega – Damira Tomljanovića Gavrana krasile su i odlike njegove legendarne ljudskosti”, rekao je ministar hrvatskih branitelja, potpredsjednik Vlade i Tomljanovićev suborac Tomo Medved koji svake godine tako već 30 godina ne propušta doći u Krivi put na posljednje počivalište legendarnog Gavrana čije ime Damira Tomljanovića Gavrana po cijeloj Hrvatskoj nose ulice, trgovi, vojne škole, sportski tereni, memorijali, hodočašća. Snimljena su dva dokumentarna filma (”Izdrži, prijatelju, stižem”; ”Gavran 101”), otvorena spomen-kuća, izrađene biste, kapelica, oslikani murali. Posljednje počivalište svake godine sa punu ponosa i pijeteta obilaze njegovi suborci okupljenih u Veterane 1.Gardijske brigade Tigrovi.

Nažalost, u Krivi put sa vremena na vrijeme dođe i Avrlja, posebno kada su blizu neki izbori, koji nemaju veze sa obilježavanjem pogibije istinskog heroja Domovinskog rata, tako je bilo i u subotu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video