U Lici i ove godine Festival hodanja

I ove godine u Lici će se održati sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja koja će još jednom okupiti brojne sudionike iz cijele Hrvatske te inozemstva.

U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu sudionici će hodati stazama imena Tesla i Gacka – odnosno prehodati čak šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like. Staze imena Tesla i Gacka, koje objedinjuju jednog od najvećih inovatora svih vremena te jednu od najčišćih europskih rijeka, na prvu sugeriraju da se radi o jedinstvenim rutama svjetskog glasa, zbog kojih se hodači vraćaju iz godine u godinu.

Nakon dvije izuzetno uspješne godine, te lanjske pauze uzrokovane korona virusom, organizatori su spremni za najveću posjećenost do sada.

Krenuli se od malo više od sto posjetitelja, a na posljednjem Festivalu Likom je hodalo oko tisuću hodača, a ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, organizatori vjeruju u još bolji odaziv jer se grupe hodača već prijavljuju.

Iz godine u godinu polako podižu ljestvicu, a prvi preduvjet i pretpostavka da se to dogodi je onaj najteži – hrabro krenuti naprijed, što su u Lici i napravili. Ne zaboravimo, kako festival traje dva dana, pa se time i dobar dio hodača veže i za noćenje, što je ključno.

Festival ove godine za promjenu starta u Otočcu, gdje su trasirane staze imena Gacka, nakon čega se seli u Gospić na staze Tesla. Četvrti rujan je dakle rezerviran za Otočac gdje će svi prijavljeni „šetači“ savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara, dok se petog rujna u Gospiću također hoda stazama dužine 10+, 20+ i 30+ kilometara. Sudjelovati mogu baš sve dobne skupine, a nije važna ni vaša kondicijska pripremljenost.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a konačni cilj je kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača. Hrvatski Festival Hodanja započeo je i proces učlanjivanja u Svjetski savez hodanja (IML) što je pandemija usporila, no uskoro bi trebalo biti realizirano te će projektu dati veliki vjetar u leđa.

Prijave traju do 24. kolovoza putem portala Stotinka

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Gospić još čeka povjerenika

Gospić i dalje čeka Vladina povjerenika, koji će stajati na čelu glavnog ličkog grada do izvanrednih izbora za gradonačelnika. Povjerenika imenuje Ministarstvo uprave, a u

Podijelite sadržaj
Play Video