Postavke
kolačića

U Lovincu se i ljeti radi
Općinu Lovinac posjetio je ličko-senjski župan Ernest Petry, kojom prigodom je održao radni sastanak u prostorijama Općine s načelnikom Ivanom Miletićem i suradnicima.

Nakon sastanka župan Petry, načelnik Miletić te Igor Rosandić, direktor Komunalnog poduzeća Vrilo d.o.o. iz Lovinca, obišli su prostorije u kojima će se temeljem ishodovanih suglasnosti i provedenih javnih nadmetanja uskoro započeti s uređenjem prostorija i kadrovskog stana za potrebe ljekarne u Lovincu, koja će djelovati u sklopu Doma zdravlja Gospić, na koji način će se mještanima općine osigurati kvalitetnija zdravstvena skrb.

Sredstva za uređenje ljekarne u ukupnom iznosu od 118.500 eura osigurala je Ličko-senjska, a sve na način da je iz proračunskih sredstava osigurano 63.500 eura, dok je na temelju prijave Ličko-senjske županije za projekt obnove zgrade u svrhu pokretanja ljekarničke djelatnosti na području Općine Lovinac od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka osiguran dodatni iznos od 55.000 eura.Nakon obilaska prostorija buduće ljekarne, župan Petry, načelnik Ivan Miletić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije Luka Matijević, obišli su radove vezane uz održavanje i cestogradnju na području općine.
 
Treba napomenuti da prema razvrstavanju javnih cesta, cestovna mreža županijskih i lokalnih cesta na području Ličko-senjske županije iznosi 984 km kategoriziranih cesta od čega se na području općine Lovinac nalaze 82,5 km cesta.
 
Tijekom 2023. godine na području općine Lovinac planiraju se realizirati aktivnosti na mreži županijskih i lokalnih cesta kojima upravlja Županijska uprava za ceste, a sve u vrijednosti od preko 400.000,00 eura ulaganja u iste.
 
Konkretno, na području općine Lovinac planiraju se izvršiti radovi na obnovi kolničkog asfaltnog zastora na cesti Lovinac-Gornja Ploča-Mogorić-Vrebac u duljini od cca 1.500 metara, čija vrijednost iznosi 107.215, 78 eura, te radovi poboljšanja sustava odvodnje, dogradnje kolničke konstrukcije i modernizacija makadamske dionice ceste Lovinac-Sedlo-Smokrić u duljini od cca 2.000 metara, za što je predviđeno ulaganje u iznosu od približno 180.000,00 eura.


 
Uz navedeno, tijekom 2023. godini na području općine Lovinac izvode se radovi pregleda cesta, održavanja asfaltnih i makadamskih kolnika, održavanja bankina, berme, usjeka, zasjeka i nasipa, održavanje opreme ceste, košnja trave i održavanje zelenila, održavanje objekata, te održavanje cesta i objekata u zimskim uvjetima (zimska služba) na ukupno 82,5 km cesta, za što su osigurana dodatna sredstva u iznosu od cca 120.000 eura.
 
Istovremeno, provode se i aktivnosti pripreme tehničke dokumentacije za provedbu daljnjih radova i projekata kroz projektiranje radova na obnovi kolnika i rekonstrukciji dionica cesta, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, ishodovanje lokacijskih i građevinskih dozvola, te uknjižba javnih cesta.
 
Jedan od projekta za koji je izrađena tehnička dokumentacija je projekt obnove mosta u mjestu Lovinac, na cesti Lovinac-Smokrić, za koji zahvat je procijenjena vrijednosti ulaganja u iznosu od cca 290.000,00 eura, dok se realizacija obnove mosta planira izvršiti tijekom sljedeće godine, uz sufinanciranje društva Hrvatske vode.

Nastavno na navedene aktivnosti, Županijska uprava za ceste Ličko-senjske županije u suradnji s izvođačima radova, tijekom ove 2023. godine ima u planu još mnogobrojna ulaganja u cestovnu infrastrukturu i održavanje istih u svim gradovima i općinama na području cijele Ličko-senjske županije, među kojima su u planu i radovi na pojačanom ulaganju u održavanje cestovne mreže na području naselja koja pripadaju općini Udbinal

Podijelite sadržaj
Play Video

OKO KAMERE Senjani i HDZ !

HDZ po cijeloj Hrvatskoj ima malih i velikih utvrda, jedna je uvijek čvrsta, ona u Senju. Portal je snimio skupinu HDZ-ovaca uz dvoranu u Gospiću

Podijelite sadržaj

Goran Bare i Majke stižu u Zadar!

Pripremite se za nevjerojatan glazbeni doživljaj jer legendarni Goran Bare i Majke, stižu u Arsenal! Oprezno, jer u subota, 13. travnja, Arsenal će biti pod

Podijelite sadržaj
Play Video