Postavke
kolačića

U Muzeju Gacke održane radionice “Muzejski boravak”

Ovaj tjedan u Muzeju Gacke pri Gackomu pučkom otvorenom učilištu Otočac održan je treći niz radionica iz novog edukativnog muzejskog programa „Muzejski boravak“.

🔵Glavna tema radionice održane u travnju bila je cijanotipija, jedna od fotografskih tehnika, a osim o načinu razvijanja radova korištenjem ove tehnike učenici osnovne i srednje škole imali su priliku naučiti ponešto i o povijesti fotografije.

Radionice je vodio profesor Ivica Nikolac koji se ovom tehnikom bavi dugi niz godina, a na radionici su sudjelovali učenici dva peta razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac te učenici trećeg i četvrtog razreda gimnazije Srednje škole Otočac.

Podsjetimo, program „Muzejski boravak“ novi je cjelogodišnji i višegodišnji program Muzeja Gacke koji objedinjuje edukativne aktivnosti muzeja s ciljem organiziranja edukativnih programa koji doprinose prezentaciji kulturne baštine i približavanja muzejske građe i lokalnih baštinskih specifičnosti ciljanim skupinama korisnika – predškolcima, osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Programu u ovoj godini potporu osiguravaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Otočac.

Izvor: Muzej Gacke

Podijelite sadržaj
Play Video

Rock spektakl u Novom Vinodolskom

Kultne skladbe i dobra energija – proslavite Dan pobjede i domovinske zahvalnosti uz Prljavo kazalište! Jedan od najslušanijih glazbenih sastava u Hrvatskoj privlači i oduševljava

Podijelite sadržaj
Play Video