Postavke
kolačića

U Novalji investicija od 28 milijuna kuna

Bio je danas prvi veliki dan. Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih europskih sredstava za projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Gradu Novalji. Održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih europskih sredstava za projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Gradu Novalji. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric.

Osim supotpisnika ugovora, svečanost su svojim sudjelovanjem uveličali župan Ličko senjske županije Ernest Petry, predsjednik Županijske skupštine Ličko senjske županije Marijan Kustić, državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj uprave za EU fondove i strateško planiranje u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje Matej Guščić, ravnatelj Lučke uprave Novalja Igor Vidas i djelatnici gradske uprave.

Ovaj važan projekt za Grad Novalju, ali i Ličko senjsku županiju, ukupno vrijedan 28,4 milijuna kuna, financira se u 85% – tnom iznosu iz Kohezijskog fonda, a ostatak iz Državnog proračuna.
Projekt podrazumijeva rekonstrukciju Primorske ulice koja je pristupna cesta i ujedno jedini izlaz i ulaz prema luci Novalja. Realizacijom ovog projekta Primorska ulica će postati dvosmjerna prometnica s unaprijeđenom cestovnom, oborinskom, biciklističkom i pješačkom infrastrukturom.

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo naglasio je nužnost suradnje tijela državne uprave i gradova pri realizaciji kapitalnih investicija kao što je i rekonstrukcija Primorske ulice u Gradu Novalji.

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric istaknuo je kako Europski fondovi mijenjaju Republiku Hrvatsku, županije i gradove te najavio daljnju podršku i potporu od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje.

O važnosti ovog projekta za Ličko senjsku županiju govorio je i župan Ernest Petry.

„Ovaj projekt dio je velikog investicijskog ciklusa ulaganja u otočno povezivanje i obnovu primorskih luka“, zaključio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Podijelite sadržaj
Play Video

Torta Katarina Zrinska – restoran Žganjer

Torta Katarina Zrinski, napravljeno je po starom tajnom receptu kojeg je otkrila zaljubljenica u ozaljsku povijest Zdenka Stupić. Sofisticiran okus i jedinstven barokni izgled savršeno

Podijelite sadržaj
Play Video