U okolici Otočca gradit će se Vjetroelektrana Lički Medvjed, investicija od 500 milijuna Eur-a

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je održao sastanak s predstavnicima nizozemske tvrtke Green Trust koji planiraju u okolici Otočca graditi Vjetroelektranu Lički Medvjed.

Tvrtka Green Trust priprema zajedno s njemačkim partnerom, tvrtkom Enercon, u okolici Otočca vjetroelektranu trenutno najveći takav projekt u Hrvatskoj, a planirana vrijednost investicije je čak 500 milijuna eura, rekli su na sastanku predstavnici tvrtke Green Trust. Istaknuli su, kako je planirani kapacitet vjetroelektrane 425 MW, a planirana godišnja proizvodnja 1 TWh ‘zelene’ energije.

Osim što će donijeti nova radna mjesta, Vjetroelektrana Lički Medvjed planira i direktno pomagati lokalne održive projekte i inicijative, kazali su predstavnici tvrtke Green Trust te pojasnili kako planiraju osnovati fond koji će s iznosom od 200 tisuća eura godišnje podupirati lokalne održive projekte koji imaju za cilj poboljšanje gospodarskih, socijalnih i ekoloških uvjeta života.  Gradnja vjetroelektrane donijeti poboljšanje infrastrukture na području Otočca i okolnih mjesta, s obzirom na to da će za realizaciju projekta biti potrebno izgraditi 25 kilometara ceste te investirati u gradnju nove visokonaponske mreže.

Podijelite sadržaj