U okolici Otočca gradit će se Vjetroelektrana Lički Medvjed, investicija od 500 milijuna Eur-a

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je održao sastanak s predstavnicima nizozemske tvrtke Green Trust koji planiraju u okolici Otočca graditi Vjetroelektranu Lički Medvjed.

Tvrtka Green Trust priprema zajedno s njemačkim partnerom, tvrtkom Enercon, u okolici Otočca vjetroelektranu trenutno najveći takav projekt u Hrvatskoj, a planirana vrijednost investicije je čak 500 milijuna eura, rekli su na sastanku predstavnici tvrtke Green Trust. Istaknuli su, kako je planirani kapacitet vjetroelektrane 425 MW, a planirana godišnja proizvodnja 1 TWh ‘zelene’ energije.

Osim što će donijeti nova radna mjesta, Vjetroelektrana Lički Medvjed planira i direktno pomagati lokalne održive projekte i inicijative, kazali su predstavnici tvrtke Green Trust te pojasnili kako planiraju osnovati fond koji će s iznosom od 200 tisuća eura godišnje podupirati lokalne održive projekte koji imaju za cilj poboljšanje gospodarskih, socijalnih i ekoloških uvjeta života.  Gradnja vjetroelektrane donijeti poboljšanje infrastrukture na području Otočca i okolnih mjesta, s obzirom na to da će za realizaciju projekta biti potrebno izgraditi 25 kilometara ceste te investirati u gradnju nove visokonaponske mreže.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video