Postavke
kolačića

U Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića Senj obilježen Dan civilne zaštite

Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. proglasila taj datum Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi

Ujedno je to datum obilježavanja i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se u RH obilježava od 1992. Odlukom Vlade RH o proglašenju Dana civilne zaštite Republike Hrvatske te je isti definiran Zakonom o sustavu civilne zaštite.

U Osnovnoj školi „Silvija Strahimira Kranjčevića Senj održana je vježba evakuacije čime je Dan civile zaštite u Republici Hrvatskoj i Međunarodni dan civilne zaštite koji se obilježava svakog prvog ožujka.

„Cilj vježbe bila je provjera sustava aktiviranja, opremljenosti i osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite za pružanje pomoći ugroženima te praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja u zgradi Osnovne škole „S.S. Kranjčevića“, prvenstveno osoba određenih za rukovođenje evakuacijom zaposlenika i učenika te njihovu sposobnost donošenja odluka u specifičnim okolnostima koje mogu nastati djelovanjem izvanrednog događaja.

Za učenike Osnovne škole „S.S. Kranjčevića“ održana je i prezentacija opreme operativnih snaga civilne zaštite. I ovom vježbom je dokazana brzina i spremnost svih sudionika što je pokazatelj koordinacije svih operativnih snaga civilne zaštite na području Grada Senja i Ličko-senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video