Postavke
kolačića

U Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac obilježen Dan ružičastih majica – Pink Shirt Day

Naša škola je i ove godine poprimila ružičastu boju. U srijedu 28. veljače 2024. godine obilježili smo Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici i djelatnici škole svojim su ružičastim majicama pokazali stav u borbi protiv vršnjačkoga nasilja.

Osim odijevanja u ružičasto, Dan ružičastih majica obilježili smo brojnim aktivnostima kako bismo kod učenika podigli svijest o sve većem problemu vršnjačkog nasilja. Na satovima razrednika, razrednici su kroz radionice educirali učenike o vrstama nasilja, gledali video o nasilju i rješavali kviz. Nadalje, psihologinja je s učenicima 5. razrednih odjela odradila radionicu na temu „Oprezno s riječima i djelima“, a u ponedjeljak, 4. ožujka, psiholog ZZJZ-a Ivan Sušanj, održat će predavanje za učenike o vršnjačkom nasilju. Uz sve navedeno, izrađivali smo i plakate koji su izloženi u školskom holu i ukrašavali školske hodnike porukama protiv nasilja.

Dan ružičastih majica obilježili smo i zajedničkim fotografiranjem gdje smo svi zasjali u ružičastom.

Našim aktivnostima poručujemo svima da je nasilje problem, a ne rješenje te da je škola mjesto nulte tolerancije na nasilje.

Ravnateljica: Jasminka Devčić

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uspjesi su mnogobrojni i veliki!

Dosadašnja postignuća naše Vlade jamstvo su da ćemo ispuniti najave iz Izbornog programa ZaSveIzazove! Andrej Plenković: Uspjesi su veliki, mnogobrojni, opipljivi. I nije riječ samo

Podijelite sadržaj

Uskrsni odmor na Plitvičkim jezerima

Za sve vas koji volite provesti praznike u prirodi, Uskrs je savršena prilika za iskoristiti ugodno vrijeme i posjetiti jedan od najljepših europskih parkova na

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video