Postavke
kolačića

U Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac provedene aktivnosti projekta STEMwave Škola budućnosti

Učenici naše škole sudjelovali su u projektu STEMwave Škola Budućnosti. Projekt Škola Budućnosti,  kojeg su pokrenule tvrtke Stemi i Infobip, ima za cilj popularizirati obrazovanje povezivanjem škola s tehnološkom industrijom, uvođenjem novih znanja kao što su umjetna inteligencija i robotika, proširena stvarnost itd.

Svaka škola bila je u mogućnosti izabrati jedan ili više inovativnih STEM programa. Učenici naše škole sudjelovali su u edukativno-zabavnom programu Proširena stvarnost Equinox challenge 2023.-2024.  U program je uključeno 12 učenika 6.a  razrednog odjela uz mentorstvo učiteljice Valentine Pajdaković i 2 učenika 8. razreda područne škole Vrhovine, uz mentorstvo učiteljice Ivane Cvitković Orešković.

Učenici su u okruženju proširene stvarnosti, korištenjem  mobilne aplikacije Equinox, istraživali različite sadržaje iz područja različitih suvremenih tema, a nakon toga rješavali kvizove. Svim sadržajima pristupali su putem QR kodova koji su bili postavljeni na različitim lokacijama u prostoru škole.

Iako je program natjecateljskog karaktera, za učenike je ovo bilo prije svega novo i drugačije iskustvo rada s novim tehnologijama, a ujedno i prilika za stjecanje znanja o ravnopravnosti spolova, održivog razvoja kao i razvoj kritičkog mišljenja.

Svim učenicima, po završetku programa, uručene su Potvrde o sudjelovanju. 

Svim učenicima zahvaljujemo na sudjelovanju kao i roditeljima na podršci za provedbu ovog programa. 

Više informacija o projektu i aktivnostima dostupno je na službenom portalu STEMwave-Škola budućnosti.

Tekst: učiteljica Matematike  i Informatike Valentina Pajdaković, 2024.

Ravnateljica Jasminka Devčić, Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac

Podijelite sadržaj
Play Video

Uspon na Kalić stijenu

Dana 19. lipnja 2024. učenici Osnovne škole Kosinj u sklopu terenske nastave odradili su uspon na Kalić stijenu u Donjem Kosinju koja se nalazi na 1010

Podijelite sadržaj
Play Video