U Perušiću bogato ljeto sa puno “sunčanih dana”

Ovoga ljeta na području Općine Perušić biti će dosta kulturnih i zabavnih sadržaja i “sunčanih dana”.

Pozivam građane na perušićke Sunčane dane, cjelovito događanje koje će obilježiti ovo ljeto. Na svoj način ti će „Sunčani dani“ povezati niz manifestacija. Krećemo 16. lipnja kada će se na Ćojluku na rijeci Lici održati tradicionalna veslačka regata.

Na Velebitu će se 2. srpnja održati druženje na lokalitetu jele „Car“ s početkom u 12 sati. Manifestacija nazvana „U zagrljaju jele Car“ objedinit će kulturne udruge s obje strane Velebita. Ta jedinstvena jela, najveća u Europi, toga dana će se veličati kroz poeziju i prozu, kroz napjeve KUD-ova i Folklorne skupine „Dede“ iz Kosinja.

U vremenu od 11. do 15. srpnja održavat će se „Knjižnica u parku“. Bit će to prigoda uvjeriti se u vrlo bogat opus naše Samostalne narodne knjižnice općine Perušić. Na rasporedu će biti i nekoliko radionica za djecu različitog uzrasta, a sve u slavu knjige i kulture čitanja.

23. srpnja otvara se „Like Lika festival“ na starom gradu Perušić gdje ćemo s početkom od 20 sati svjedočiti nastupu Kvarteta tuba XXL. U crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Gornjem Kosinju 24. srpnja na rasporedu je od 20 sati koncert sakralne glazbe, ističe direktorica TZ Perušić Mateja Smolčić.

Povodom blagdana Svetog Roka u Perušiću će 12. kolovoza nastupiti popularna Lidija Bačić Lille.

Zadnjeg vikenda u kolovozu obilježava se Međunarodni Dan šišmiša, tajnovitih i korisnih letećih sisavaca. Ta će se manifestacija održati unutar PP Grabovača.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video