U Policijskoj upravi ličko-senjskoj održana svečana prisega osoba koje su stekle hrvatsko državljanstvo

Foto: PU ličko-senjska

U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održano je svečano polaganje prisege povodom primitka u hrvatsko državljanstvo prirođenjem, temeljem odredbi Zakona o hrvatskom državljanstvu, za troje stranih državljana  iz Republike Srbije, Republike Kosovo i Rumunjske.

Svečano polaganje prisege započelo je uz himnu Republike Hrvatske, nakon čega je zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske Stjepan Sabljić pozdravio sve prisutne koji su stekli hrvatsko državljanstvo i na tome im iskreno čestitao, te im uputio nekoliko prigodnih riječi o značaju primanja u državljanstvo, kako bi bili svjesni svojih prava, ali i obaveza koje ovim činom stječu i preuzimaju.

Državljanstvo je poseban pravni odnos između suverene države i pojedinca koji osobama koje su ga stekle daje osjećaj pripadnosti i identiteta. Ono je temelj za ostvarivanje građanskih, socijalnih i političkih prava, ali i također nameće određene obveze i uvjetuje ponašanje onih koji su ga stekli.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Heroju, sretan ti rođendan!

Siniša Glavašević rođen je 4. studenog 1960. godine u Vukovaru, a ubijen 20. studenog 1991. godine. Bio je pisac proze, knjižničar, novinar, ratni izvjestitelj. Osnovnu

Podijelite sadržaj
Play Video