U poslovnu zonu Smiljansko polje u Gospiću stigao novi investitor

Tvrtka Buco Sport d.o.o. na Javnom je natječaju kupila  građevinsko zemljište u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje s ciljem pokretanja proizvodnog pogona na cca 600 m2 gdje će proizvoditi sigurnosne certificirane proizvode od plastike te sportsku opremu za igrališta.

Naime,  tvrtka Buco sport d.o.o. obiteljska je tvrtka koja posluje u Republici Hrvatskoj već 15 godina, sa sjedištem u Zagrebu i to  kroz prodaju sportske opreme renomiranih sportskih brendova.  U posljednje četiri godine svoje poslovanje temelji na inovativnosti i uvođenju najmodernijih načina održavanja, čišćenja i postavljanja sportskih terena, dječjih igrališta i javnih površina.

Od 2018. zastupaju talijansku tvrtku Codex s.r.l. koja proizvodi proizvode vezane uz sigurnost u školama, vrtićima i sportskim igralištima. Proizvodi su testirani i certificirani prema najvišim standardima i ENnormama.

Kako nam je kazala direktorica tvrtke Jasminka Lamza, ona je porijeklom Gospićanka, te je željela svoju djelatnost preseliti u Gospić. Planirana vrijednost investicije, odnosno otvaranja novog proizvodnog pogona je 4 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja 2024. godine, a u pogonu za proizvodnju proizvoditi će se dio asortimana vezano uz izradu zaštitnih plastificiranih obloga za radijatore namijenjenim školama , vrtićima, sportskim dvoranama i igraonicama. Tim proizvodima omogućava se veća sigurnost sportaša, učenika i djece. Planiraju zaposliti, uz postojećih pet, još pet novih djelatnika.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, prilikom potpisivanja Ugovora, istaknuo je kako je iznimno zadovoljan dolaskom novih investitora u grad, a osobito ga raduje činjenica da se radi o Gospićanima koji su prepoznali trenutak za povratak u Gospić. Još je jednom istaknuo ažurnost i dostupnost gradskih službi kada je riječ o suradnji s investitorima te poželio uspješnu provedbu poduzetničkog projekta tvrtki Buco sport d.o.o.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video