U sklopu “Jeseni u Lici”održan 5. Srednjoeuropski poduzetnički forum-CEEF2021

U organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz partnerstvo Razvojne agencije Ličko-senjske županije (LIRA) Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću i županijske HGK te pokroviteljstvo Hrvatske pošte u sklopu ovogodišnje “Jeseni u Lici” održan je 5. Srednjoeuropski poduzetnički forum-CEEF2021 (Central European Entrepreneurial Forum).


Cilj ovog Srednjoeuropskog foruma je razvoj poduzetništva, ubrzanje gospodarskog razvoja ali i promoviranje intelektualnog kapitala kao nedovoljno iskorištenog potencijala kojeg Hrvatska posjeduje. Sudionike foruma uvodno je pozdravio župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, mag. iur. nakon čega su održana zanimljiva predavanja usmjerena na potencijale Ličko-senjske županije.

Prvo predavanje održao je prof. dr. sc. Marko Kolaković na temu „Konkurentnost gospodarstva Ličko-senjske županije i komparativne prednosti” nakon čega je prof. dr. sc. Silvije Orsag izložio zanimljivu prezentaciju na temu „Analiza potencijala Ličko-senjske županije” dok je gost iz Slovenije doc. dr. sc. Igor Ivašković  analizirao potencijale za razvoj kontinentalnog turizma Ličko-senjske županije na usporedbi s primjerima iz Republike Slovenije. Zaključno predavanje održala je Nikolina Klaić, mag. oec. na temu mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata putem fondova EU. Diskusiju nakon izlaganja otvorili su Tomislav Kovačevićravnatelj JU NP Plitvička jezera, dr.sc. Vlatka Ružić, dipl.oec., prof.v.š., dekanica Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću te gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević.

U sklopu Foruma održana je i promocija monografije “Intelektualni kapital – 30 godina teorije i prakse u svijetu i Hrvatskoj” u izdanju Zajednice za unapređenje intelektualnog kapitala (ZUIK) pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Podijelite sadržaj