U sušnom Perušiću Hrvatske vode obilježile svjetski Dan voda

U Perušiću su danas Hrvatske vode obilježile svjetski Dan voda koji se obilježava ove godine velikim sušama kakve Lika u ovo doba godine ne pamti. Obilježavanje se održalo kod izvora Grabovac podno Pećinskog parka Grabovača u kojem je također obilježen svjetski Dan voda. Svjetski dan voda bio je radan za vrh Hrvatskih voda predvođeni generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem jer su čistili izvor Grabovac kako bi istaknuli važnost brige o površinskim i podzemnim vodama i tokovima, posebno sa aspekta da je prisutan pad razine podzemnih voda zbog nedostatka snijega uslijed klimatskih promjena, čemu je svjedoči i izvor Grabovac koji je na početku proljeća praktično presušio.

Inače, Hrvatske vode ove godine namjeravaju ulaganje 70 milijuna kuna na području Ličko – senjske županije, 40 milijuna kuna je neposredno od strane resornog Ministarstva i Vlade RH, a više od 30 milijuna kuna povući će se iz sredstava Europske unije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OTOČKE BADMINTAŠICE ŽUPANIJSKE PRVAKINJE

U petak se naša školska sportska dvorana pokazala sretnim terenom za naše badmintašice, Alani Draženović, Mariju Orešković, Magdalenu Šepac i Melani Pielić, koje su izborile nastup na državnoj

Podijelite sadržaj
Play Video