Postavke
kolačića

U velikoj dvorani Učilišta bit će izvedena komedija “Kad udari južina”

U subotu ćemo obilježiti 180 godina od izvođenja prve kazališne predstave u Otočcu. Za njezino izvođenje i okupljanje amaterske kazališne družine zaslužan je Nikola Maštrović, koji je u Otočcu kao pukovnik Otočke pukovnije boravio od 1843. do 1847.

O kazališnom životu u Otočcu, kakvog sredinom 19. st. nije bilo u ovom dijelu Hrvatske, saznajemo iz Maštrovićevih pisama članovima Kongregacije mehitarista u Beču. U jednom od njih Maštrović piše kako je 1844. “kao čarobnim štapićem u šest dana ovdje osnovao malo kazalište kojega se ne bi stidjeli ni drugi oblasni gradovi, skupio diletantsku družinu i već upriličio dvije komične predstave.”

Upravo na taj datum – 9. ožujka 2024. u 19:30 – u velikoj dvorani Učilišta bit će izvedena komedija “Kad udari južina” redateljice Nevene Vukes s Petrom Kraljev i Jagodom Kumrić u glavnim ulogama! Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 5 € možete kupiti u Učilištu od danas do petka, svakim danom od 8 do 15 sati te na dan izvođenja predstave od 18:30 do 19:30!

Izvor: Muzej Gacke Otočac

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video