Županije i gradovi će na jedan transparentniji način građanima moći dati informacije na što se sve troše javna sredstva

U Virovitici, održana je sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj je uz druge hrvatske župane sudjelovao i Ernest Petry ličko senjski župan.

Teme sjednice bile su financiranje županija, odražavanje novog zakona o financiranju na same županije, uvođenje eura, aplikacije iskoristive u turizmu za promidžbu županija te predstavljanje Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Ono što nam slijedi je transparentnost, odnosno informacije o trošenju proračunskih sredstava. Čekamo upute Ministarstva financija i vjerujem da ćemo ubuduće svi zajedno, županije i gradovi, na jedan transparentniji način građanima moći dati informacije na što se to troše javna sredstva. Ono što je bilo zanimljivo, predstavio nam se Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, tu smo vidjeli mogućnost sudjelovanja osnovnih i srednjih škola s područja naše županije na raznoraznim natjecanjima, što će sigurno poboljšati kvalitetu rada škola. Znamo da smo mi kao županija osnivači gotovo svih škola i vjerujem da ćemo s Uredom Hrvatskog parlamenta u Hrvatskoj uspostaviti jednu dobru suradnju, a koja se tiče i učenika naših osnovnih i srednjih škola – zaključio je domaćin virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Pećinski park Grabovača

Park nudi jedinstvenu priliku za istraživanje špilje uz vodiča petkom, subotom i nedjeljom, s polascima u 11 i 13 sati. Uz špilju, posjetitelji će imati

Podijelite sadržaj

Prijave za upis u 1. razred u šk.god. 2024./2025.

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac Poštovani roditelji, ovogodišnji upisi u prvi (1.) razred osnovne škole provode se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa

Podijelite sadržaj
Play Video