Postavke
kolačića

U Zagrebu predstavljen milijardu eura vrijedan donacijski projekt za Ukrajinu

Povodom Dana neovisnosti Ukrajine u Zagrebu u nazočnosti veleposlanika Ukrajine u RH, njegove ekselencije g. Vasilja Kiriliča, izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zdenka Lucića, veleposlanika Republike Austrije dr. Josefa Markusa Wuketicha, veleposlanice Republike Bugarske gđe. Genke Vasileve Georgieve, izaslanika veleposlanika Francuske Republike, kao i visokih predstavnika Vlade Ukrajine, članova Diplomatskog zbora Hrvatske, visokih predstavnika zemalja, kao i predstavnika medija, u organizaciji Digital asset decentralized exchange Ltd., partnerske organizacije Vlade Ukrajine, predstavljen „Projekt Phoenix“ koji za cilj ima prikupljanje više od 1 milijarde eura donacija za Ukrajinu, a isti će se provesti u 15 država svijeta među kojima je i Hrvatska.

U sklopu projekta održat će se i humanitarni koncert svjetskih megazvijezda na kojemu će nastupiti neka od poznatih svjetskih glazbenih imena kao što su Jason Derulo, Ne-Yo, Kid Laroi i Fatman Scoop, koji stižu 29. listopada u zagrebačku Arenu.

Među visokim uzvanicima na predstavljanju „Projekta Phoenix“ nazočio je i ličko-senjski župan Ernest Petry, koji je nakon predstavljanja projekta Ukrajincima u izbjeglištvu i onima u Ukrajini, s naglaskom na ukrajinske branitelje, zaželio sretan Dan neovisnosti Ukrajine, koji se obilježava na današnji dan.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video