Postavke
kolačića

Učenici Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac upoznali se sa stripom – poviješću stripa i tehnikama crtanja u Muzeju Gacke

Ovaj tjedan održana je prva radionica u sklopu “Muzejskog boravka”, novog edukativnog programa Muzeja Gacke. Na četiri radionice koje je vodio akademski umjetnik Ivan Svaguša sudjelovalo je oko 70 učenika Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac, a kroz dvosatne radionice polaznici su se upoznali sa stripom – s poviješću stripa i osnovnim tehnikama crtanja.

➡ Program “Muzejski boravak” provodit će se tijekom čitave godine – od veljače do lipnja te od rujna do prosinca – u koordinaciji s lokalnim odgojnim i obrazovnim ustanovama čiji su polaznici ciljana publika – s Dječjim vrtićem Ciciban, Osnovnom školom Zrinskih i Frankopana Otočac i Srednjom školom Otočac. U sklopu Muzejskog boravka bit će organizirano ukupno 8 edukativnih programa unutar kojih će biti provođeno od 2 do 8 radionica namijenjenih predškolcima, osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Radionice će voditi vanjski suradnici, stručnjaci iz pojedinih područja i kustosi Muzeja Gacke.

📌 Muzej Gacke ovaj program provodi kao višegodišnji, što znači da će se i sve buduće radionice održavati pod ovim imenom. Sadržaj radionica u sljedećim godinama bit će oblikovan u suradnji s djelatnicima odgojnih i obrazovnih ustanova, sudionicima i voditeljima radionica. Sljedeća radionica posvećena uskrsnim običajima i ukrasima održat će se krajem ožujka!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video