Postavke
kolačića

Učenici Srednje škole Otočac posjetili Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci

Ove je srijede nekolicina maturanata ekonomskog usmjerenja imala čast sjediti u akademskim klupama Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i iz prve ruke doznati sve o studijskim programima, uvjetima za upis željenog programa, stjecanju praktičnih vještina te o resorima u kojima bi se završetkom nekog od studijskih programa mogli zaposliti.

Između ostalog, ovo je bila prilika da unaprijede svoju simuliranu sudsku raspravu koju će izvesti na Državnoj smotri simuliranih suđenja. Pred pravnicom su analizirali slučaj i preuzeli uloge svjedoka, tužitelja, tuženika, odvjetnika i vještaka, a ona im je dala vrijedne povratne informacije o tome kako poboljšati izvedbu. Izrazila je zadovoljstvo njihovim sudjelovanjem u simuliranom sudskom procesu i poželjela im puno uspjeha u daljnjem školovanju. Možda se netko od njih zainteresira za pravnu struku i najesen postane student Pravnog fakulteta!

Tekst: Gorana Mandarić, 2024.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Plenković u petak dolazi u Gospić

HDZ Ličko senjske županije u petak će u 17 sati u Gospiću u objedinjenoj svečanosti obilježiti 34.godine postojanja. Ličko senjska županija 34.godine je najveći hrvatski

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video