Ukrajinska pjevačica pokreće školu pjevanja u Gospiću

Pučko otvoreno učilište Gospić udružilo se s Glazbenom školom “Ilkiv” iz Ukrajine kako bi otvorilo jedinstven program nastave solo pjevanja za sve zainteresirane polaznike od 5 godina nadalje. Nastavu će voditi ugledna ukrajinska umjetnica Marianna Ilkiv, osnivačica škole pjevanja u Lavovu.

Ovaj inovativni program obuhvaća pet različitih dobnih kategorija, prilagođenih potrebama i sposobnostima polaznika. Grupe su podijeljene kako slijedi: 5 – 7 godina, 8 – 10 godina, 11 – 13 godina, 14 – 16 godina i stariji od 16 godina.

Kako bi se maksimalno iskoristio potencijal i talent svakog polaznika, Marianna Ilkiv i njezin tim će uskladiti i prilagoditi odabir repertoara prema ukusima i sposobnostima svakog pojedinca.

Osim pjevačkih vještina, program nastave obuhvaća i niz drugih korisnih aspekata. Učit će se tehnika pravilnog disanja, razne vježbe, teoretski i praktični savjeti, kao i upoznavanje osnovne pjevačke terminologije. Poseban naglasak bit će na lijevom izražajnom pjevanju, jasnoj artikulaciji, razumijevanju teksta i ostvarivanju adekvatne glazbene interpretacije.

Škola poziva sve prijavljene na prvi sastanak i dogovor 5. listopada u 18 sati u POU Gospić.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Župan primio darivatelje krvi

Ličko-senjski župan Ernest Petry održao je prijem za dobrovoljne darivatelje krvi. Prijem je organiziran uoči današnjeg dana Dobrovoljnih darivatelja krvi, te povodom 70. obljetnice dobrovoljnog

Podijelite sadržaj

Podržimo osmjeh velikih boraca!

25.10. Međunarodni dan svjesnosti o niskom rastu! Pokrenimo lavinu da povjerenstvo KBC-a Zagreb i Split odobre prijeko potreban lijek VOXZOGO! Molim Vas dijelite u što

Podijelite sadržaj
Play Video