Postavke
kolačića

Uručen ugovor Ličko-senjskoj županiji za adaptaciju i opremanje vanjskog sportskog igrališta Osnovne škole S.S. Kranjčević Senj

Temeljem provedenih javnih poziva za iskaz interesa za sufinanciranje međunarodnih sportskih natjecanja i za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini te donesenih odluka o odabiru projekata ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je uručila ugovore u ukupnoj vrijednosti većoj od 15 milijuna eura. Navedenim sredstvima sufinancirat će se organizacija 25 velikih međunarodnih sportskih natjecanja u vrijednosti od 5.416.763,00 € te 84 projekta sportske infrastrukture u vrijednosti od 9.933.595 eura te su dodjeljena 84 ugovora. 

Temeljem navedenog danas je u Sveučilišnoj narodnoj knjižnici  Ličko-senjskoj županiji uručen je ugovor kojim je odobreno je 58.499,90 eura za sufinanciranje projekta „Adaptacija i opremanje vanjskog sportskog igrališta Osnovne škole S.S. Kranjčević“ u Senju koji je u ime županije preuzela Jasna Orešković Brkljačić zamjenica župana. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 73.124,88 eura te je iznos osiguran u Proračunu Ličko-senjske županije uz suradnju s Gradom Senjom a sve u svrhu provedbu navedenog projekta do njegove potpune funkcionalnosti u iznosu a isti će se provoditi do početka ožujka 2025. godine. 

Završetkom navedenog Projekta poboljšati će se uvjeti vanjskog igralište čime će se stvoriti bolji i kvalitetniji uvjeti za zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje odnosno rekreaciju, ali i za organizaciju novih sportskih aktivnosti za mlade s područja Grada Senja te stvaranje povoljnijih  uvjeta za odgoj i razvoj djece usmjerenih na razvoj fizičkih kvalitete pojedinca, promicanjem zdravog načina života i podržavanja brojnih sportova.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video