Postavke
kolačića

Uskoro završetak radova na izgradnji solarne elektrane za potrebe Razvojnog centra Ličko-senjske županije

Ovih dana stabilno vrijeme dopustilo je izvođačima radova nastavak na izgradnji foto-naponske odnosno solarne elektrane na krovištu Razvojnog centra Ličko-senjske županije.

Postavljena je potkonstrukcija na krovištu zgrade, provedene su kabelske instalacije, ugrađen je inverter te dio solarnih panela.

Radovi se postepeno privode kraju i za očekivati je kako će završetak istih te puštanje elektrane u rad biti realizirano do konca veljače 2024 godine.

Podsjećamo, ugovor za izgradnju foto-naponske elektrane zaključen je 5. rujna 2023. godine, snaga elektrane iznosi 54 kWh, dok vrijednost radova iznosi cca 67.000 eura, za što su sredstva osigurana dijelom putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te iz proračunskih sredstava Ličko-senjske županije, koja projekt sufinancira s 40 % potrebnih sredstava.

Podijelite sadržaj
Play Video

Foto natječaj (Ne)Obična bukva!!!

Obilježavanje 7. godišnjice uvrštenja bukovih šuma na UNESCO-ov Popis svjetske baštine – Foto natječaj (Ne)Obična bukva!!! Bukove šume Nacionalnog Parka Sjeverni Velebit ove godine obilježavaju

Podijelite sadržaj
Play Video