Uskrs u Otočcu

Turistička zajednica Grada Otočca u subotu 1. travnja 2023. godine organizira 1. manifestaciju pod nazivom Uskrs u Otočcu.

Manifestacija obuhvaća Uskrsni sajam za čije se sudjelovanje još uvijek mogu prijaviti svi zainteresirani proizvođači. Zatim će se održati dvije radionice filcanja vune za djecu i odrasle. OPG Vunena čarolija održat će radionicu izrade Uskrsnih motiva tehnikom suhog filcanja vune dok će udruga Gačanka Otočac održati radionicu izrade Uskrsnih jaja tehnikom mokrog filcanja vune. Nakon radionica za djecu je organiziran animiran zabavni program koji uključuje igre, predstavu i kreativni dio te maskirane animatore iz Zemlje zabave po nazivom „Uskrs na farmi strica Jima“. Prijave za radionice nisu potrebne. Na kraju dana za dobru i veselu atmosferu pobrinut će se poznati glazbeni duo Tena & Jan. Osim navedenog u gradskom parku bit će u ponudi i ugostiteljska ponuda te besplatan napuhanac za djecu.

Planirani program odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

14:00 sati – Uskrsni sajam

15:00 sati  – OPG Vunena čarolija i udruga Gačanka Otočac: radionice izrade Uskrsnih motiva filcanjem vune

17:00 sati – Zemlja zabave „Uskrs na farmi strica Jima“

19:30 sati – Tea & Jan

Podijelite sadržaj
Play Video

Danas je pravoslavni Uskrs – Vaskrs

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs – Vaskrs, najveći hrišćanski blagdan kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere. Proslavi

Podijelite sadržaj
Play Video