Uspjela Ličanka – Lika ima velike potencijale u poljoprivredi

Apriori world pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ličko-senjske županije, uz pomoć grada Gospića i sponzora, organizirao je u Gospiću prvu konferenciju “Ličanka” namijenjenu unapređenju i razvoju poljoprivrede u Lici.

Župan ličko senjski Ernest Petry rekao je na koferenciji da Županija treba poticati razvoj poljoprivrede, stočarstvo, drvnu industriju i finalizaciju drvnog proizvoda, proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i turizam. Video vezom u radu Ličanke uključila se ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je istaknula da Lika ima velike potencijale u poljoprivredi. Predstavljen je Centar brdsko planinske poljoprivrede i stočarstva i Razvojni centar Ličko-senjske županije koji bi u budućnosti trebali biti osovina razvoja poljoprivrede. Na konferenciji svoja iskustva bavljenja poljoprivredom u Lici iznijeli neki već dokazani proizvođači koji su uspjeli u poslijeratnim teškim vremenima za poljoprivrednike u Lici.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Otočki gimnazijalci u razgledu grada

U petak je drugi razred opće gimnazije, u pratnji nastavnice povijesti umjetnosti Snježane Jovanić, uživao u interpretativno edukativnoj šetnji gradskom jezgrom koju je predvodila i svojim vrlo rječitim i

Podijelite sadržaj
Play Video