USUSRET Gospi u cvijetu, Gospi u Krasnu

Velebitsko svetište Majke Božje od Krasna ili Gospa u Krasnu još od davnog 13 stoljeća je zaštitnica Krasna gdje se svake godine u Svetišu za Veliku Gospu okuplja, moli i hodočasti tisuće vjernika, tako će biti i u nedjelju.

Gospa u cvijetu

Legenda o Majci Božjoj Krasnarskoj ispričana je davno u 13. stoljeću, koja priča o pastirima koji su, šetajući šumom, na jednom panju pronašli neobičan cvijet na kojemu se ukazala slika Majke Božje. Pastiri su cvijet odnijeli u kapelicu, no cvijet je nestao i ponovno se pojavio na panju. Nakon što se to čudo ponovilo nekoliko puta, narod je shvatio Gospinu želju i na mjestu pronalaska cvijeta podigao žrtvenik i crkvu posvećenu Majci Božjoj koja je kasnije postala Svetište koje je sagrađeno na nepogodnom mjestu.

Gospa koja je ozdravila mnoge

Svetište Majke Božje od Krasna u prošlosti je bilo daleko poznato po čudesnim ozdravljenjima. U narodu se sa koljena na koljeno prepričavale priče o slijepima, gluhima i nijemima koji su čudesno ozdravili nakon što su posjetili Gospu u cvijetu. Narodne priče kazuju da su se u dolini ispod crkve nalazile hrpe štapova i štaka koje su odbacili nakon što ih je Gospa od Krasna izliječila. Majka Božja od Krasna pomagala je u sušama i drugim nevoljama. Gospi u Krasnu mnogi hodočaste pješice na stotine kilometara, tako će biti i ove Gospe u Krasnu.

Podijelite sadržaj