Postavke
kolačića

Utemeljitelji HDZ-a: Narod je vidio što oporba zna. Lupetati i lupati

Premijer Andrej Plenković podnio je godišnje izvješće o radu svoje Vlade te o stanju države i nacije, nekoliko dana nakon sedme godišnjice otkako je 19. listopada 2016. preuzeo Banske dvore i izvršnu vlast. Plenković je pokušavao govoriti, ali oporba lupala po klupama jer Plenković nije bio u Saboru uoči rasprave i jer im nisu dozvoljene sve stanke koje su tražili.

Na saborsko lupanje oporbe reagirali su utemeljitelji HDZ-a koji navode da su “do sada su lupali jezikom, sada lupaju udarajući po klupama, što je sljedeće”, te da je “sramotna oporba nedostojna bilo čijeg povjerenja”.

“Budući politički penzioneri izveli su još jedan prizeman, maliciozan i nedostojan performans u najvišoj instituciji zakonodavne vlasti i Hrvatske države. Oslobođeni svake odgovornosti, pristojnosti i bez trunke dostojanstva spustili su se još nekoliko stepenica niže i to upravo u trenutku kada se činilo da niže ne mogu pasti.

Nakupina stvaratelja okvira za mržnju koja već sedam godina truje Hrvatsku pokazala je danas puno toga. Otvorila je oči svima u Hrvatskoj i pokazala tko im se nudi za spasitelja, s kime imaju posla i što od njih mogu očekivati.

Nedorasli Grmoja, bračni par Raspudić, notorna Radnička fronta, Peđa Grbin, Sandra Benčić i nekolicina Milanovićevih jataka u Saboru, osim što su vjerojatno oštetili saborski inventar, poslali su i vrlo jasnu poruku svoje nemoći i netrpeljivosti koja je odavno prešla granicu mržnje i nesnošljivosti.

Dvije Hrvatske? Ne. Nisu to dvije Hrvatske! To je cijela Hrvatska nasuprot skupini huškača i pozera koji su preplavili cijeli medijski prostor, koji preziru sve što je normalno, uljuđeno, strpljivo i dosljedno u borbi za bolju Hrvatsku.

Vrijeme je da Hrvatska i svi oni koji zbog ovakve opsesivne destrukcije šute progovore jasnim jezikom i osude ovu skupinu političkih vandala i umišljenih veličina.

One koji kažu da bradama šalju političke poruke. Koji obećavaju da će se, uspnu li se do časti predsjednika vlade, svakog dana gledati u ogledalu. Koji govore da su viši i ljepši pa da bi ih zato trebalo birati. Jer u odnosu na njihovu „ljepotu“ svi su ružni“, a u odnosu na njihovu „visinu“ hrvatski narod i hrvatski birači su premali i preniski. U odnosu na značaj koji si pridaju svi su mali i beznačajni.

Danas smo vidjeli izborni program cjelokupne oporbe. I onih koji su sat vremena udarali po namještaju i onih koji su to nezainteresirano gledali. Pozivamo hrvatske birače da taj „izborni program“ dobro prouče. Da ga pomno pročitaju i da iščitaju kakva je Hrvatska koju takvi nude.

A hrvatskom premijeru čestitamo. Pokazao je kako se to radi! Mirno i dostojanstveno, s puno digniteta i spremnosti na trpljenje svih izlijeva mržnje koji takvi iskazuju.

Danas je Andrej Plenković pokazao ono što je važno. Nismo tu zbog njih nego zbog Hrvatske”, navedeno je u objavi  Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ koje potpisuje predsjednik Mario Kapulica.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video