Postavke
kolačića

Utemeljitelji HDZ-a: Pobjednik koji ne zna praštati sije zlo mržnje

Domovinski pokret je osudom strateškog smjera Vlade Republike Hrvatske o politici pomirbe i suživota te promašenim tlapnjama o navodnoj „hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji” potvrdio vlastitu pretvorbu u skupinu koja se za glasove uporno bori poticanjem najnižih strasti te plasiranjem najprizemnijih laži i dezinformacija, lažno se predstavljajući kao jedini izvorni zastupnik hrvatskih interesa (o kojima, naravno, kako uvjerljivo svjedoči djelovanje te stranke, ne razumiju ništa).

Srećom, Hrvatska je izgrađena na čvrstim temeljima, a ne na iluzijama, maglama i lažima Ivana Penave.

Jedna od takvih je i potpuno nerazumijevanje veličanstvenog mirovnog pothvata kojeg je provela Republika Hrvatska nakon pobjede nad agresorom.

Podsjećamo da je cilj mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema bio i da predstavnici srpske nacionalne manjine sudjeluju u odavanju počasti žrtvama Vukovara, Škabrnje i ostalih stratišta hrvatskog naroda tijekom 1990-ih.

Naravno, spremnost pripadnika srpske manjine na poštovanje žrtve sulude imperijalne politike nikako ne zamagljuje tragičnu istinu da je dio srpske nacionalne manjine prije tri desetljeća služio velikosrpskom političkom projektu, a niti opravdava zvjerstva kojima je Hrvatska tijekom rata bila izložena.

Kada, međutim, Penava poručuje kako će spriječiti svaki pokušaj da i hrvatski Srbi iskažu poštovanje žrtvama velikosrpske politike, onda se nesumnjivo stavlja uz bok onima koji se s velikosrpskih pozicija protive izgradnji modernog demokratskog društva.

Jer, naravno, i takvi s prijezirom i negodovanjem gledaju kako predstavnici srpske manjine odaju počast žrtvama četničkog terora.

Penavino djelovanje na sreću nije izraz nekog kolektivnog ludila, nego samo bijedna politika koja parazitira na osjećajima i snažnim emocijama hrvatskih stradalnika, svjesno se kockajući s istinom koja se ne da gurnuti pod tepih i koju je nemoguće iskriviti.

Istinom u kojoj je upisano da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman uspio ostvariti sve ključne nacionalne ciljeve u herojskim devedesetima, oslanjajući se pritom na nepodijeljenu podršku hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda.

Takva državna politika omogućila nam je sve kasnije uspjehe i osigurala čvrstinu, stabilnost, ugled i snagu koja se manifestira u današnjoj nedodirljivosti samostalne i demokratske Hrvatske pred bilo kakvim neprijateljskim pokušajima. Prirodan nastavak takve Tuđmanove politike je i dovršetak europskih integracija koje ostvarujemo u današnje vrijeme.

Hrvatska demokratska zajednica nije zapreka nego zagovornik rješavanja svih otvorenih pitanja. HDZ je stranka koja je osigurala suverenost hrvatskog naroda i koja jamči sva građanska i etnička prava svim pripadnicima nacionalnih manjina, pa tako i Srbima u Hrvatskoj, svima onima koji Hrvatsku priznaju kao svoju domovinu.

Budućnost hrvatske države osigurali smo zahvaljujući onima kojima je srpski agresor poubijao u njihovim domovima njihove najmilije, koje je istjerao iz njihovih sela i gradova, kojima je nanio najveća zla i koji su prihvatili politiku koja je omogućila Srbima da ostanu, ali koja je isto tako čvrsto na stajalištu da ratni zločini ne zastarijevaju i koja pruža svu potporu njihovu procesuiranju te pronalazak svih nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata”, navodi se u priopćenju Zajednice utemeljitelja HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije „dr. Franjo Tuđman” koje potpisuje predsjednik Josip Šarić,

Podijelite sadržaj

Uvijek radno u Općini Brinje

Prvi dani proljeća u Općini Brinje započeli su s radovima na više lokacija. Posebno nas vesele započeti radovi na dječjem vrtiću „Tratinčica“. Radi se o

Podijelite sadržaj

Nina Badrić u Zadru 11. svibnja 2024.

Uživajte u nezaboravnom glazbenom doživljaju jer jedna od najvećih glazbenih ikona regije, Nina Badrić, dolazi u zadarski Arsenal! U subotu, 11. svibnja 2024., Arsenal će

Podijelite sadržaj
Play Video