VAGANAC 32 obljetnica osnutka HDZ-a u općini Plitvička jezera

Prije 32 godine žitelji Plitvičkih Jezera odazvali su se pozivu Dr. Franje Tuđmana u procesu stvaranja suverene i neovisne Hrvatske države te su u Vagancu osnovali ogranak Hrvatske demokratske zajednice. Bili su to dani ponosa i slave, dani kad je hrvatsko srce snažno kucalo. Tim povodom u Korenici je u 15:00 sati Općinski odbor HDZ-a Plitvička Jezera, predvođen predsjednikom Tomislavom Kovačevićem, utemeljiteljima, gostima i uzvanicima, položilo vijenac u čast prvom hrvatskom predsjedniku Dr. Franji Tuđmanu. Nakon toga u 15:30 odana je  počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Vagancu. 


Svetu misu u crkvi Uzvišenja svetog Križa za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je župnik vlč. Dino Rupčić. 


Nakon mise u prostorijama društvenog doma u Vagancu održana je svečana sjednica OO HDZ-a Plitvička Jezera na kojoj je prisustvovao predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”, član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Mario Kapulica, predsjednik ŽO HDZ-a  i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, državni tajnik u ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić i tajnik ŽO HDZ-a LSŽ Ivica Radošević.


U svom govoru Kovačević je pozvao na zajedništvo te je naglasio kako uz pomoć novoizabranog vodstva HDZ-a LSŽ Općina Plitvička jezera može itekako iskoristiti priliku i povećati priliku za razvoj više nego ikada prije. 


Govore su održali i ličko-senjski župan i predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ Ernest Petry te predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica koji su popraćeni velikim pljeskom.


Svečanost je završila zajedničkim druženjem.
Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video