“VEČER SJEĆANJA” U ŠVICI

Prigodni program pripremili su učenici od 5. do 8.razreda PŠ Švica, uz pomoć učiteljice Viktorije Cvitković, pjesnikinje Nade Rogić, vjeroučiteljice Dražene Rubčić. Nakon mise koju je održao don Goran Antunović, zapaljene su svijeće kod Spomenika branitelja, a nakon toga održan je svečan program u PŠ Švica.

Događaje i prizore iz grada Vukovara, Škabrnje i Švice prisjetili smo se uz pomoć teksta, pjesme i fotografija koju su pripremile: Anđela Marinić učenica 8. razreda, Marija Devčić učenica 8. razreda i Viktoria Barković učenica 7. razreda.

Figurice od glinamola, plakate i majice na koje su naslikani prizori iz Vukovara i Škabrnje, Švice izradili su: Vedran Barković, Tea Višekruna učenici 5. razreda, Viktoria Barković i Lana Višekruna učenice 7. razreda, Anđela Marinić, Marija Devčić, David Barković učenici 8. razreda.

Vodotoranj od drveta i drvene pločice napravio je Kruno Barković učenik 6. razreda.

Martina Tomaić pročitala je svoju priču koja je objavljena 2022. godine i uvrštena među najljepše priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca. Martina je bivša učenica PŠ Švice.

Uz pomoć priča prisjetile smo se pokojnog Dražena Rubčića i Ivice Žunića koje su napisale Nada Rogić i Dražena Rubčić. Priče će biti objavljene u Vrilu 2023. godine.

Vukovar je doživio tragediju, tragediju cijelog jednog naroda koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u slobodnu i neovisnu hrvatsku državu!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

„VEČER SJEĆANJA“ U ŠVICI

Prigodni program pripremili su učenici od 5. do 8.razreda PŠ Švica, uz pomoć učiteljice Viktorije Cvitković, pjesnikinje Nade Rogić, vjeroučiteljice Dražene Rubčić. Nakon mise koju

Podijelite sadržaj

Krenula isplata poticaja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) započela je 15. studenoga, isplatu predujma poljoprivrednicima koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu. “Isplata je krenula

Podijelite sadržaj
Play Video