Postavke
kolačića

Velebnim skupom iz Pazarišta kandidati HDZ-a Joso Vrkljan i Kristina Prša započeli izbornu kampanju 

Ususret lokalnim izborima za gradonačelnika Grada Gospića, sinoć je u Društvenom domu u Klancu održan velebni predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice, na kojemu su se okupili brojni mještani Aleksinice, Pazarišta, Kalinovače, Mala Plane, Oteša, Podastrane, Popovače Pazariške, Vaganca, Vranovina, Velike Plane i Velikog Žitnika.

 Na početku skupa nazočnima se obratio predsjednik TO HDZ-a Petar Radošević, koji je pozvao sve okupljene i njihove obitelji da iziđu u što većem broju na izbore koji se održavaju 9. lipnja i da glasaju za Josu Vrkljana i njegovu zamjenicu Kristinu Prša kako bi već od 10. lipnja mogli rješavati tekuće probleme.

 Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Kristina Prša prigodnim se riječima obratila nazočnima, ističući svoje razloge za kandidaturu, viđenje trenutnoga stanja i dajući prijedloge za desetomjesečno mandatno razdoblje.  

Najavila je pokretanje zaustavljenih projekata za koje su već osigurana europska i nacionalna sredstva, od dogradnje Dječjeg vrtića Pahuljica, izgradnje šetnice uz obalu Novčice, do izgradnje atletske staze i uređenja stadiona Balinovac. Ujedno je napomenula da je potrebno pripremiti i pokrenuti program stambenog zbrinjavanja mladih obitelji izgradnjom stambene zgrade po modelu POS-a u Pazariškoj ulici, formiranje poticajnih građevinskih parcela za mlade obitelji, kao i mjeru osiguranja financijskih sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu putem Javnog poziva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

 Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Joso Vrkljan istaknuo je da s ponosom svoju kampanju počinje iz Društvenog doma u Klancu, koji je udaljen nekoliko stotina metara od njegove djedovine. Zahvalio je Gradskoj organizaciji HDZ-a Gospić koja ga je kandidirala za časnu dužnost gradonačelnika te pozvao sve građane da daju glas timu koji će u sljedećih 10 mjeseci uz pomoć Vlade RH i Ličko-senjske županije rješavati nastale probleme, dok će im jedan od primarnih ciljeva biti ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području grada. 

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije i župan ličko-senjski Ernest Petry pozdravio je sve nazočne i istaknuo važnost ovih izbora za građane Gospića jer jedino HDZ-ov kandidat Joso Vrkljan i zamjenica Kristina Prša mogu u sljedećih 10 mjeseci napraviti značajne pomake na svim poljima u gradu Gospiću. 

”Jamčim da će im biti otvorena sva vrata u svim ministarstvima Vlade Republike Hrvatske, a uz pomoć Ličko-senjske županije pristupit će se realizaciji svih zacrtanih programskih ciljeva.” – rekao je župan Petry.

 Isto tako, župan Petry pozvao je sve građane da 9. lipnja na izborima za članove Europskog parlamenta daju povjerenje listi HDZ-a, pod rednim brojem 5, koje je nositelj Andreja Plenković. 

Nakon službenog dijela predstavljanja, uslijedilo je druženje s mnogobrojnim članstvom, prijateljima i simpatizerima stranke.

Podijelite sadržaj
Play Video

Kiša dobro došla !

Nakon paklenih vrućina u Liku je došla kiša i donijela osvježenje. Dok je zaustavila spremanje sijena i trave na ličkim poljima kiša je u pravo

Podijelite sadržaj
Play Video