Postavke
kolačića

Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću od jeseni kreće s predavanjima u novoizgrađenom dijelu zgrade

Danas je u prostorijama Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću održan radni sastanak na kojemu su uz predavače prisustvovali i predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova s područja grada Gospića odnosno dekanica Veleučilišta doc. dr. sc. Vlatka Ružić, ravnateljica Gimnazije Gospić Anela Serdar Pašalić, prof., ravnateljica Strukovne škole Gospić Barbara Tomljenović Jurković, prof, ravnatelj Osnovne škole Gospić dr. Jure Turić, Ivica Radošević te župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.

Nazočni su obišli novouređeno krilo zgrade Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću, čijom izgradnjom se povećava infrastrukturni kapacitet istoga, a ujedno se stječu i preduvjeti za proširenje studijskih programa.

Za završetak novog krila zgrade izniman financijski doprinos dala je Vlada RH odnosno resorno Ministarstvo znanosti i obrazovanja s ukupnim udjelom sufinanciranja od 70 %, dok je preostali dio sredstava osiguralo Veleučilište.

U novom prostoru nalazit će se suvremena knjižnica, polivalentne učionice, kabineti za stručno održavanje nastave, nastavno osoblje, kao i knjižnica prilagođena za cjelodnevni rad studenata.

Također treba napomenuti da se stavljanjem u funkciju novouređenih prostorija Veleučilište stječu uvjeti u cilju proširenja novih studijskih programa, kako stručnih tako i specijalističkih zvanja.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video