Postavke
kolačića

Veličanstvena proslava 33. rođendana HDZ-a Ličko-senjske županije u Gospiću

U krcatom gospićkom kinu „Korzo“, HDZ ličko senjske županije proslavio je uz vrh stranke iz Zagreba prevođeno predsjednikom Andrejom Plenkovićem 33 rođendan.

Sa govornice više se puta moglo čuti da je HDZ danas politički pozicioniran tamo gdje je to želio Franjo Tuđman, o kome je prikazan i mali film kao podsjetnik na vremena kada se stvarala Hrvatska pod vodstvom Tuđmana.

Na iznimno posjećenom rođendanu stranke moglo se čuti da HDZ ne zaboravlja prošlost, ali okrenut budućnosti kao politička snaga koja uz sve probleme vodi Hrvatsku prema naprednoj zemlji.

Zahvaljujući HDZ-u i aktualnoj Vladi RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem mi smo u kratkom vremenu pripremili i aplicirali preko 120 projekata će biti rezultat jedne nove Ličko-senjske županije. Grade ili renoviraju mnoge plaže, rive, pristaništa, vrši aglomeracija u Lici, vrši se energetska rekonstrukcija brojnih zgrada, zdravstvene ustanove dobivaju novu opremu, istaknuo je Ernest Petry predsjednik HDZ-a Ličko senjske županije koji je dobio podršku vrha stranke za sve što radi da bi Lika i ličko senjska županija bila naprednija i razvijenija.

Ministar branitelja Tomo Medved najavio je uskoro gradnju Centra domovinskog rata i ustanova za skrb o hrvatskim braniteljima, a ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica veliku kaznionicu koja će otvoriti 250 novih radnih mjesta.

Zvijezda proslave bio je Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković koji sudeći po ponašanju i raspoloženju obožava doći u Liku pa je uz govor i zapjevao.

-Zahvaljujem kolegi Ernestu i njegovim suradnicima koji svakodnevno iskazuju ustrajnost kako bi se za ovaj dio Hrvatske pripremili ili prihvatili brojni projekti.
Stranka čiji je utemeljitelj dr. Franjo Tuđman je unatrag 30-ak godina predvodila sve ključne procese za hrvatski narod. To je svima nama odgovornost i obveza da svojim radom Hrvatsku učinimo još boljim mjestom za život. Ponosni smo što možemo nastaviti baštiniti i raditi na temeljnim idejama dr. Tuđmana. Sve odrednice koje su tada postavljene vrijede i danas: zajedništvo, domoljublje, politički i socijalni ciljevi zacrtani 30. svibnja 1990. godine rekao je Plenković, nabrajajući sve što je njegova Vlada učinila za bolju i napredniju Hrvatsku.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video