Postavke
kolačića

Veličanstveno obilježeno 34 godina utemeljenja HDZ-a u Novalji

Sinoć je u prepunom Centru za kulturu Gozdenica u Novalji veličanstveno obilježeno 34 godine od utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice za grad Novalju.

U nazočnosti velikog broja članica i članova proslava je protekla u svečanom raspoloženju, a nazočili su i visoki dužnosnici stranke koji su se obratili članstvu uz prigodno evociranje povijesti utemeljenja HDZ-a, postignute rezultate te planove za budućnost.

Svečanost je započela izvođenjem himne u izvedbi klape Bonaca, minutom šutnje za prvog predsjednika HDZ-a dr. Franju Tuđmana, poginule i umrle hrvatske branitelje te članice i članove HDZ-a.

Pjesmom “Nakanat” u izvedbi domaćih pjevača započeo je svečani te domaćin Ivan Dabo Đono, predsjednik GO HDZ Novalja i gradonačelnik Grada Novalje, koji se osvrnuo na početke i utemeljenje HDZ-a u Novalji, djelovanje u kriznim ratnim godinama, naporima u nastanku i razvoju grada Novalje, uz zahvalu braniteljima i središnjoj državnoj vlasti na potpori u realizaciji projekata.

Uz klapu Bonaca sudionici su zapjevali i dočekali sljedećeg govornika, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a župana ličko-senjskoj Ernesta Petrya. Kao posljednja govornica obratila se ministrica turizma i sporta, izaslanica predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića Nikolina Brnjac, koja se osvrnula na postignuća Vlade, povećanju plaća i mirovina za 60%.

Svečanost je završila uz pjesmu “Bože, čuvaj Hrvatsku” u izvedbi klape Bonaca i svih sudionika, a nastavilo se uz prigodan domjenak.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video