Postavke
kolačića

Velika ulaganja u školsku sportsku dvoranu OŠ dr. Jure Turića: Novi parket, svlačionice i dodatni ulaz

Nakon obilaska atletske staze na stadionu Balinovac, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, u pratnji ličko-senjskog župana Ernesta Petryja, zamjenice župana Jasne Orešković Brkljačić, povjerenika Vlade RH za obavljanje dužnosti gradonačelnika Josipa Brozičevića i ravnatelja škole Ivice Radoševića, posjetio je Osnovnu školu dr. Jure Turića u Gospiću.

Tijekom posjeta, predstavljeni su planovi za unapređenje sportskih sadržaja škole, koja uključuje izmjenu parketa u školskoj sportskoj dvorani, obnovu postojećih svlačionica te izgradnju dodatnog ulaza u dvoranu. Ovi projekti realizirat će se kroz natječaj Ministarstva turizma i sporta, na koji će se prijaviti Grad Gospić kao osnivač škole.

“U ime škole, svih učenika i djelatnika, zahvaljujem državnom tajniku Družaku koji je posjetio našu školsku sportsku dvoranu. Upravo je u tijeku natječaj Ministarstva turizma i sporta na koji će se Grad Gospić kao osnivač OŠ dr. Jure Turića prijaviti, a izradili smo projektnu dokumentaciju za izmjenu postojećeg parketa u školskoj sportskoj dvorani, kao i obnove postojećih svlačionica te ćemo izgraditi dodatno još jedan ulaz u sportsku dvoranu, kako bi klubovi, rekreativci i svi oni koji koriste dvoranu imali bolje uvjete” – izjavio je ravnatelj Radošević.

Školska sportska dvorana Osnovne škole dr. Jure Turića predstavlja središnje mjesto za mlade sportaše u Gospiću. 

Dok učenici tijekom jutarnjih sati koriste dvoranu za nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture, dvorana poslijepodne postaje okupljalište raznih sportskih klubova, uključujući hrvački, rukometni i košarkaški klub, kao i mjesto za brojne rekreativce. 

Nadolazeće ulaganje u dvoranu značajno će poboljšati njezinu pristupačnost i funkcionalnost, čime će se dodatno potaknuti razvoj sportskog duha i promicanje zdravih životnih navika među mladima u ovom kraju.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video