VELIKA VIJEST Najavljen je projekt koji će se zbrinjavati viškove vune u Lici i regiji

Čini se da će desetljetni problem zbrinjavanja vune u Lici biti napokon riješen, a Lika biti ekološki čišća.

EKO LIKA GREENNovation projekt je koji će kroz kružno i zeleno poduzetništvo, pokrenuti pozitivan socio-ekonomski i ekološki razvoj i zaustaviti trend iseljavanja u Lici i okolici .

Izgradnjom proizvodnog pogona EKO LIKA centar za vunu u Lici za 3-5 godina postao bi vodeći centar za preradu vune na nacionalnom i regionalnom nivou.

Cilj je Liku učiniti središtem za ZELENO poduzetništvo i inovacije u regiji, a projekt EKO LIKA će biti doprinos održivom razvoju hrvatskih krških područja. EKO LIKA centar tako postaje jedna od polaznih točaka za gospodarski rast kroz kružnu i zelenu ekonomiju, koristeći pametnu, čistu, zelenu tehnologiju prerade vune i potičući održivu poljoprivredu i čišći okoliš. Župan ličko senjski Ernest Petry istaknuo je da će Županija ličko – senjska dati punu podršku ovom i sličnim projektima i izrazio zadovoljstvo što će se proizvodnja u cijelosti obavljati u Ličko-senjskoj županiji.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video