Veliki dan za Županijsku bolnicu Gospić Svečano otvoren operacijski Trakt i Dnevna bolnica, projekt vrijedan više od 20 milijuna kuna, najavljena nova velika ulaganja u zdravstvo

Danas je bio veliki dan za Županijsku bolnicu Gospić i sve građane koji koriste usluge bolnice. Na svečanosti otvoren je novoizgrađeni operacijski trakt i dnevna bolnica, čime je na još višu razinu dignuto opremanje Opće bolnice Gospić. Na svečanosti su uz domaćine župana Ernesta Petryja, gradonačelnika Gospića Karla Starčevića, predsjednika Upravnog vijeća bolnice dr. Tomislava Medveda, Direktora Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske dr.Dražena Jurkovića , ravnateljice OB Gospić dr. Sandre Čubelić na svečanosti su bili državni tajnik i izaslanik Vlade RH prim. Željko Plazonić i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric koji je prvi puta u Općoj bolnici u Gospiću.

Ravnateljica bolnice dr.Sandra Čubelić je na svečanosti isktaknula da priča oko izgradnje, modernizacije i opremanja bolnice u Gospiću je duga 150 godina. Kiruške sale su izgrađene još davne 1958. godine. Uspješna priča krenula je prije pet godina kada se stvorila ideja o modernizacija operacionog trakta.Projekt je financiran sredstvima EU kroz projekt „Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine“ u iznosu od 20.932,340,12 kn. Svrha projekta je poboljšanje isplativosti i pristupa liječenju u dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji.

Izgradili smo i opremili tri moderne operacijske sale, istaknula je ravnateljica dr.Sandra Čubelić

ŽUPAN PETRY Idemo dalje sa ulaganjima

Župan ličko-senjski Ernest Petry nije propustio biti nazočan velikoj svečanosti od važnosti za život županije i njenih građana. Ličko-senjska županija će i ubuduće biti na dispoziciji bolnici Gospić, mi smo osnivač bolnice i pouzdan partner. Nastavljamo ulaganja u bolnicu ali i u sve zdravstvene ustanova u županiji, rekao je župan Petry.

Tomislav Petric po prvu puta je danas bio u Gospiću na zadnjem od 41 projekta kojega SAFU trenutno realizira u Hrvatskoj. Prema riječima Tomislava Petrica ovo je jedan od najvećih projekata, najavljujući nove programe podizanje uvjeta zdrastvene zaštite što je jedna od brojnih odličnih vijesti posljednje vrijeme za Ličko senjsku županiju koju Vlada RH želi razviti.

Predsjednica Europske komisije Hrvatskoj je za zdravstvo namijenila 47 milijardi kuna. Ovoj županiji se sada otvaraju nove prilike i sada mogu obećati nastavak odlične suradnje sa županom Petryjem, rekao je Petric.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

“23_Ni ovo nije bija moj dan”

Poštovani suborci u petak 23. veljače 2024. u velikoj dvorani KIC-a u Gospiću s početkom u 18 sati održat će se promocija knjige brigadira Ante

Podijelite sadržaj
Play Video